Leonardo ще достави AW119 на бразилската полиция

83 прочитания

Италианската компания Leonardo обяви, че е спечелила договор за доставка на шест вертолета AW119Kx за бразилската федерална пътна полиция. Стойността на договора не се съобщава.

Първият, от еднодвигателните вертолети, ще бъде доставен в самото начало на 2021 г., а последният до юни същата година.

Бразилската федерална пътна полиция смята да използва своите AW119Kx от няколко площадки из страната. Те ще изпълняват различни задачи, включително транспорти дейности, търсене и спасяване, медицински задачи, пожарогасене от въздуха, наблюдение и чисто полицейски задачи. Машините ще са част от вертолетния отряд на федералната пътна полиция.

AW119Kx е сертифициран от FAA да лети по инструменталните правила и е снабден със стъклена кабина Garmin G1000Nxi, която обаче му дава възможност да лети само по визуалните правила. Такова е било бразилското изискване.

Освен това вертолетите за бразилската полиция ще са оборудвани с оптико-електронни и инфрачервени камери, кука за возене на товар на външно окачване, система за спускане по рапел и модерна система за комуникация.

В базовата си конфигурация вертолетът превозва шестима души, задвижва се от един газотурбинен двигател Pratt & Whitney Canada PT6B-37A и има максимална продължителност на полета от 5 часа и 20 минути.

До момента са произведени над 300 броя AW119, от които малко над 100 са от версията Kx. В Бразилия има още два вертолета от същия тип, които се използват за правоохранителна дейност.

Свързани теми

Предишна публикация
Как без дебат управляващите отхвърлиха покупката на два медицински вертолета
Следваща публикация
МЗ: Процедурата за покупка на поне един медицински вертолет не е спирана
83 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Турция разработва по-тежък боен вертолет

Турция ще разработи по-тежък боен вертолет от сега строения TAI T129 ATAK. Това заяви Исмаил Демир, председател на турския борд за управление на военната индустрия (SSM).

Перуанската полиция купува Ан-178

Украинската държавна компания „Спецтехноэкспорт” подписа днес, 11 ноември 2019 г., договор с Министерство на вътрешните работи на Перу за доставката на един военно-транспортен самолет Ан-178.

Авиокаст: Епизод 15

На фона на ескалиращата война в Украйна след руската инвазия там, усилено се заговори за…

Аварира Ми-171 на македонската полиция

Транспортен вертолет Ми-171Е от състава на вертолетния отряд към македонската полиция е аварирал днес, 4 май 2020 г., на летище Скопие. Няма загинали.

Меню