Започнаха полетите в Граф Игнатиево и Долна Митрополия

656 прочитания

Регулярните полети стартираха в авиобазите Граф Игнатиево и Долна Митрополия. Това съобщиха днес, 13 януари 2021 г., от българските ВВС.

В авиобаза Граф Игнатиево се проведоха дневни полети на двата типа самолети МиГ-29 и L-39ZA. В първия полетен ден, екипажите изпълниха задачи за бойно използване, техника на пилотиране и полети по дублиращи прибори.

Подготовката на летците на МиГ-29 е в интерес на непрекъснатото носене на бойното дежурство по охрана на въздушните ни граници. В следващите дни и седмици дневните и нощни полети ще се провеждат и с цел подготовка за участие на летците от състава на базата в предстоящите съвместни тренировки и учения.

Във Военновъздушната учебна база Долна Митрополия също започна летателната дейност за новата учебна година. Първият летателен ден стартира с изпълнение на полети денем в прости метеорологични условия със самолети РС-9М и L-39 ZA.

Поддържането и непрекъснато повишаване нивото на летателната и методическа подготовка на командно – инструкторския състав е един от основните приоритети на авиобазата.

Съгласно План-графика за учебната година първият летателен ден започна с провеждане на инструкторско – методическа летателна дейност. Целта на преведените полети е възстановяване, поддържане и повишаване нивото на видовете подготовки на летателния командно – инструкторския състав.

Свързани теми

Предишна публикация
Министър Каракачанов: Не казвам, че Cougar-ите са решение за медицинските вертолети
Следваща публикация
В Граф Игнатиево проведоха годишния си анализ
656 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Тръмп намекна за изтегляне на производството на F-35 в САЩ

Американският президент Доналд Тръмп намекна, че е възможно цялото производство на F-35 да бъда съсредоточено в САЩ, за да се избегне зависимостта на страната му от външни доставчици. Това каза той вчера, 14 май 2020 г., в интервю за Fox Business.

Меню