Първи полети и в Безмер

276 прочитания

Вчера, 13 януари 2021 г. се проведоха и първите учебни полети за годината в авиобаза Безмер. Това съобщиха оттам.

В първия полетен ден екипажите на самолети Су-25 изпълняваха полети по прибори и дублиращи прибори. Усъвършенстването на подготовката на новата модификация Су-25 е сред приоритетните задачи за летателния и инженерно-технически състав през годината.

Годината в авиобазата започва с оптимизъм и гордост заради все по-големия брой на модернизирани и ремонтирани самолети, които се завръщат на летището, както и увеличаването на броя на пилотите с класна специалност, някои от които предстои през годината да бъдат включени в курс за приучване на самолет Су-25, съобщават от базата.

До края на месец февруари ще посрещнем и последните два от ремонтираните от ОАО „558 АРЗ“ – Беларус самолети.

Свързани теми

Предишна публикация
Учебната авиобаза изпълни целия си планиран нальот
Следваща публикация
Министър Каракачанов: Не казвам, че Cougar-ите са решение за медицинските вертолети
276 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Приключва тренировката „Ramstein Guard BGR 2019”

По време на тренировката „Ramstein Guard BGR 2019”, която приключва утре, 4 октомври 2019 г., бяха извършени съвместни тренировки между формирования от изтребителната авиация, щурмовата авиация, ЗРВ и РТВ на българските Военновъздушни сили в условията на радиоелектронни смущения. Това съобщават от ВВС.

Министър Каракачанов: Вероятната причина за катастрофата е технически проблем

Вероятната причина за катастрофата с вертолет Ми-17 от състава на ВВС на България е техническа неизправност. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов на брифинг в авиобаза Крумово, който се проведе в ранните часове на 12 юни 2018 г.

Меню