Учебната авиобаза изпълни целия си планиран нальот

154 прочитания

Със 103,99% изпълнение на планирания за 2020 г. нальот се похвали Военновъздушна учебна база – Долна Митрополия. Днес, 14 януари 2021 г., там се Анализ на дейността на формированието през изминалата година, на който присъства Командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров

„В началото на всяка година настъпва времето за равносметка от извършената дейност в базата, отчитане на силните и слабите страни и трасиране на нови пътища за надграждане на развитите способности. Отправяйки задълбочен, аналитичен поглед назад към изминалата 2020 г., мога да заявя съвсем отговорно, че въпреки наличието на голяма доза непредсказуемост, породена от пандемията в следствие на вирус COVID-19, за личния състав на базата годината беше ползотворна, изключително натоварена и динамична, в която трудности и предизвикателства не липсваха. Вложените безрезервни усилия от личния състав при изпълнение на поставените задачи, създадената добра организация, търсенето на рационални и гъвкави решения от страна на командването, в съчетание с оказаната помощ от старшето командване, способстваха за достигане на високи резултати и качествена подготовка през изминалата годината”.

Така започна своя доклад Командирът на Военновъздушната учебна база – полковник Петър Банков.

Подготовката на летателния командно-инструкторски състав по условия и видове подготовки беше целенасочена и последователна. За изпълнение на поставените задачи и осигуряване на приемственост в летателната дейност между поколенията летателен състав, през отчетния период усилията командването на ВВУБ съгласно указанията на Командването на ВВС бяха насочени към възстановяване, поддържане и придобиване на подготовки и способности, които в бъдеще биха осигурили по-висока ефективност в обучението, разширяване на спектъра от подготовки, придобивани от младия летателен състав, снижаване нивото на риска и поддържане на високо ниво на безопасност на полетите.

Въпреки ресурсните ограничения и усложнената епидемиологична обстановка в страната, своевременната оценка и взетите навременни мерки, както и методически правилното планиране, летателната дейност във формированието се провеждаше ритмично. Личният състав на формированието беше натоварен в значителна степен, особено през летните месеци, когато се провеждаха двусменни полети, но проявяваше стремеж за максимално изпълнение на план-графика и осигуряваше летателната подготовка на пилоти от други военни формирования.

Курсантите от ВВВУ „Георги Бенковски” изпълниха в пълен обем планираната им летателна подготовка на самолет РС-9М и достигнаха заповяданото ниво на подготовка. Стажът на първокурсниците премина с паралелно използване на новия тренажор за полетни и навигационни процедури за самолет PC-9М.

Доказателство за постигнатите резултати от дейността на базата е успешно завършилото обучение по летателни програми на пилоти от формированията на ВВС. Проведена бе подготовка на летателен състав, определен за обучение на бъдещия многоцелеви изтребител в САЩ. Четирима пилоти от състава на авиобаза Безмер, завършиха в пълен обем курса за приучване и първоначално обучение на самолет L-39, с цел по-нататъшно преминаване на модернизирания Су-25.

Друго значимо направление от дейността на ВВУБ е работата на „Центъра за подготовка и обучение“, в който се провежда обучение на военнослужещи от формированията на ВВС за придобиване и повишаване на квалификацията.

След завършване на Анализа с грамоти бяха наградени военнослужещи и цивилни служители, отличили се през годината с проявена активност, усърдие и доказани професионални качества по осигуряването и провеждането на летателна и учебна дейност.

В заключение Командирът на Военновъздушните сили генерал–майор Димитър Петров даде положителна оценка за дейността на Военновъздушната учебна база през 2020 г. Той изказа благодарност към командването и личния състав за положените усилия, професионализъм и отговорност при изпълнението на задачите, поставени от Командването на Военновъздушните сили

Свързани теми

Предишна публикация
Първи полети и в Безмер
Следваща публикация
Министър Каракачанов се похвали с 5 – 6 изправни МиГ-29
154 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Валери Симеонов с политически цирк относно парите за нов изтребител

Вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов е разиграл евтин политически цирк на гърба на Военновъздушните сили по време на обсъждането на Бюджета за 2018 г. Това се чете от стенограмата на заседанието на Министерски съвет, която бе публикувана днес, 1 ноември 2017 г.

Стабилност на дъното

Приетият през април от Министерски съвет „Доклад за състоянието на отбраната и въоръжените сили през 2019 г.” традиционно дава твърде оптимистичен поглед към процесите в армията, но както винаги, при по-внимателното му прочитане и сравняване с докладите от минали години, показва, че реалността е далеч по-мрачна.

Министър Каракачанов откри тренажор в Долна Митрополия

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов участва в церемонията по въвеждане в експлоатация на тренажор/симулатор на самолет Pilatus РС – 9М във Военновъздушната учебна база (ВВУБ) „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия. Това стана днес, 14 октомври 2019 г.

Министър Каракачанов: Инцидентът с C-27J е човешка грешка

Грешка на екипажа е причината за инцидента с военния транспортен самолет C-27J Spartan, която стана на 19 януари 2018 г. Това съобщи военният министър Красимир Каракачанов. Инцидентът стана по време на учебен полет от авиобаза Граф Игнатиево.

Меню