Български C-27J откара началниците на отбраната на България и Македония до Брюксел

699 прочитания

Български военно-транспортен самолет C-27J Spartan е откарал началниците на отбраната на България и Македония до Брюксел. Това стана днес, 26 януари 2021 г., съобщават от МО.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и началникът на Генералния щаб на Армията на Република Северна Македония генерал-лейтенант Васко Гюрчиновски са отлетели заедно за участие заседанието на ниво началници на отбраната на Военния комитет на НАТО, което ще се проведе утре, 27 януари.

Двамата са отпътували на борда на C-27J с борен номер 071. Машината е излетяла от София малко след 13 часа и след четиричасов полет над България, Румъния, Унгария, Австрия, Германия и Белгия се е приземила в Брюксел.

Машината ще се прибере с началниците на отбраната утре.

Свързани теми

Предишна публикация
Още 100 млн. за инфраструктура в Граф Игнатиево
Следваща публикация
Константин Попов: Колкото по-скоро купим още F-16, толкова по-добре
699 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Embraer сключи предварително споразумение за продажба на KC-390 на частна компания

Бразилският самолетостроител Embraer сключи предварително споразумение за продажба на шест тактически транспортни самолети KC-390 с частната компания SkyTech. Това бе обявено днес, 6 февруари 2018 г.

ВВС гасиха горски пожар през уикенда

В периода от 13 до 15 септември 2019 г., авиаторите от авиобаза Крумово изпълниха няколко задачи, в помощ на населението, по гасене на горски пожари в района на Котел и местността „Сухото езеро“ от Национален парк „Рила“. Това съобщиха от ВВС.

Меню