Пристигна предпоследният ремонтиран Су-25

537 прочитания

Предпоследният, седми ремонтиран и модернизиран щурмови самолет Су-25, бе доставен днес, 29 януари 2021 г. в авиобаза Безмер. Това съобщават от Министерство на отбраната.

Самолетът Су-25К с борден номер 249 е докаран в разглобен вид на борда на транспортен самолет Ил-76ТД (EW-383TH) на беларуската авиокомпания “Ruby Star”. Машината е излетяла от Барановичи, където се намира предприятието „558-ми авиоремонтен завод” и се е приземила в авиобаза Безмер малко преди 13 часа българско време и след два часа на земята е отлетяла обратно за Беларус.

Това е седмият самолет по договора за ремонт, модернизация и удължаване на техническия ресурс на общо осем български Су-25К/УБК.

Очаква се в рамките на месец февруари да пристигне и последният осми щурмовик от Беларус, съгласно договорените срокове между двете страни.

Свързани теми

Предишна публикация
Демонстраторът на Starship отново се разби при кацане
Следваща публикация
Още 100 млн. за инфраструктура в Граф Игнатиево
537 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Скромен ръст на военния бюджет и неясноти около финансирането на програмите за превъоръжаване

Военният бюджет за 2019 г. ще нарасне едва с 84 млн. лева, като в същото време не става ясно какво ще е финансирането за големите програми за превъоръжаване. Това се чете в проектобюджета за догодина, който бе публикуван днес, 22 октомври 2018 г., от Министерство на финансите.

Годишен анализ в авиобаза Граф Игнатиево

Днес, 12 януари 2018 г., в авиобаза Граф Игнатиево се проведе годишният анализ на подготовката, войсковия ред и дисциплината на личния състав от базата в присъствието на командира на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков. Това съобщават от ВВС.

Меню