Пристигна предпоследният ремонтиран Су-25

536 прочитания

Предпоследният, седми ремонтиран и модернизиран щурмови самолет Су-25, бе доставен днес, 29 януари 2021 г. в авиобаза Безмер. Това съобщават от Министерство на отбраната.

Самолетът Су-25К с борден номер 249 е докаран в разглобен вид на борда на транспортен самолет Ил-76ТД (EW-383TH) на беларуската авиокомпания “Ruby Star”. Машината е излетяла от Барановичи, където се намира предприятието „558-ми авиоремонтен завод” и се е приземила в авиобаза Безмер малко преди 13 часа българско време и след два часа на земята е отлетяла обратно за Беларус.

Това е седмият самолет по договора за ремонт, модернизация и удължаване на техническия ресурс на общо осем български Су-25К/УБК.

Очаква се в рамките на месец февруари да пристигне и последният осми щурмовик от Беларус, съгласно договорените срокове между двете страни.

Свързани теми

Предишна публикация
Демонстраторът на Starship отново се разби при кацане
Следваща публикация
Още 100 млн. за инфраструктура в Граф Игнатиево
536 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Подписаха договор за логистична поддръжка за българските C-27J

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и вицепрезидентът по продажби и поддръжка за клиенти на италианската компания Leonardo размениха днес, 4 май 2018 г., Допълнително споразумение към Рамковото споразумение, сключено между Министерството на отбраната и италианската компания, за интегрирана логистична поддръжка на самолети C-27J Spartan и втори конкретен договор към рамковото споразумение. Това стана на церемония в Министерството на отбраната.

Ангола започва да получава Су-30

Ангола е получила своите първи два модернизирани изтребителя Су-30К. Това съобщава директора на 558-ми авиоремонтен завод в Барановичи, Беларус, цитиран от агенция Спутник.

ПСС се оплака от липса на спасителни вертолети

Планинска спасителна служба (ПСС) се оплака от липса на специализирани спасителни вертолети, което е наложило провеждане на изключително тежка спасителна операция в Пирин изцяло по земя.

Вертолети на ВВС отново гасят горски пожари

Два вертолета Ми-17 от състава на 24-та авиобаза се включиха днес, 31 август 2017 г., в потушаването на пожара, възникнал край село Красново, община Хисаря, област Пловдив. Това съобщават от МО.

Меню