МиГ-21 претърпя инцидент в Румъния

547 прочитания

Инцидент при кацане е претърпял двуместен МиГ-21 в Румъния. Това съобщава МО на страната.

Инцидентът е станал вчера, 23 февруари 2021 г., в 18,30 часа местно време при кацане в 71-ва авиобаза на румънските ВВС, разположена край град Къмпия-Турзи в централната част на Румъния.

Според румънското МО инцидентът не е тежък и е свързан с колесника на самолета. Екипажът е невредим, а самолетът е пострадал съвсем леко. Въпреки това, регулярните полети с МиГ-21 в румънските ВВС са спрени до изясняване на инцидента. Носенето на бойно дежурство в рамките на мисията „ер полисинг” не е нарушено. Сформирана е комисия, която да разследва инцидента.

Румънските ВВС все още експлоатират две ескадрили модернизирани МиГ-21 Lancer. Неяснотите около придобиването на още F-16 оставя ветераните на служба за неопределен период.

Свързани теми

Предишна публикация
Русия предлага МиГ-35 на Аржентина
Следваща публикация
Русия се похвали с бойно използване на „Орион”
547 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Държавен вестник обнародва договорите по сделката за F-16

В броя от днес, 30 юли 2019 г., на Държавен вестник са обнародвани договорите и споразуменията по сделката за покупка на осем изтребителя F-16 Block 70. Указите за обнародване са подписани от президента Румен Радев.

Малайзия ще търси лек изтребител

Малайзия ще търси покупката на лек и евтин многоцелев изтребител, който да отговаря точно на настоящите и бъдещи нужди в областта на отбраната. Това съобщава IHS Jane’s.

Ирак получи всички поръчани F-16

На 3 май 2019 г. в иракската авиобаза Балад, край Багдад, се приземи последната многоцелеви изтребители F-16C/D Block 52, които ВВС на Ирак поръчаха в началото на десетилетието.

Меню