МиГ-21 претърпя инцидент в Румъния

547 прочитания

Инцидент при кацане е претърпял двуместен МиГ-21 в Румъния. Това съобщава МО на страната.

Инцидентът е станал вчера, 23 февруари 2021 г., в 18,30 часа местно време при кацане в 71-ва авиобаза на румънските ВВС, разположена край град Къмпия-Турзи в централната част на Румъния.

Според румънското МО инцидентът не е тежък и е свързан с колесника на самолета. Екипажът е невредим, а самолетът е пострадал съвсем леко. Въпреки това, регулярните полети с МиГ-21 в румънските ВВС са спрени до изясняване на инцидента. Носенето на бойно дежурство в рамките на мисията „ер полисинг” не е нарушено. Сформирана е комисия, която да разследва инцидента.

Румънските ВВС все още експлоатират две ескадрили модернизирани МиГ-21 Lancer. Неяснотите около придобиването на още F-16 оставя ветераните на служба за неопределен период.

Свързани теми

Предишна публикация
Русия предлага МиГ-35 на Аржентина
Следваща публикация
Русия се похвали с бойно използване на „Орион”
547 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Адмирал Ефтимов: Няма нищо извънредно около руските бомбардировачи над Черно море

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов заяви, че няма нищо екстраординарно около активността на руските военни самолети над Черно море и реакцията на българската изтребителна авиация. Това каза той днес, 21 май 2020 г., след изслушване в Народното събрание.

Пентагонът продължава да има сериозни забележки към изправността на F-35

Пентагонът продължава да има сериозни забележки към изправността на изтребителите F-35 от трите основни варианта. Това е заявил днес, 13 ноември 2019 г., директорът на отдела за оперативни изпитания пред американския Конгрес, цитиран от Bloomberg.

Холандия купува още девет F-35

Холандското правителство обяви вчера, 8 октомври 2019 г., плановете си за покупката на още девет изтребителя от следващо поколение F-35A.

Свръхнатоварване в бойното дежурство отчитат в Граф Игнатиево

На 11 януари 2018 г. в авиобаза Граф Игнатиево се проведе годишният анализ на подготовката на личния състав от базата в присъствието на командира на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков. Това съобщиха от авиобазата.

Меню