ВВС с годишен анализ за 2020 г.

330 прочитания

На 22 февруари 2021 г. в Командването на Военновъздушните сили бе проведен годишен анализ на състоянието и подготовката във ВВС през 2020 г. Това съобщиха от ВВС.

На анализа присъстваха, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков, командирът на ВВС генерал-майор Димитър Петров, съветникът на президента по военната сигурност бригаден генерал Васил Лазаров, директорът на дирекция „Стратегическо планиране“ – Щаба на отбраната бригаден генерал Анатолий Кръстев, командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Николай Русев, командирът на авиобаза Крумово бригаден генерал Димитър Иванов, началникът на ВВВУ „Г. Бенковски” бригаден генерал Юлиян Радойски, командири на военни формирования от състава на ВВС, началници на отдели и сектори от командването на ВВС.

“2020 беше поредната тежка и динамична година в историята на ВВС. Годината, в която ние за пореден път доказахме своята решимост, твърдост и възможности да изпълняваме своята роля, мисия и задачи, да осъществяваме активен контрол и охрана на българското въздушно пространство, да изпълняваме презгранични операции, да участваме успешно в национални и международни учения, да поддържаме и развиваме своите бойни способности.

Активното ни участие в задачи по мисия 3 на Въоръжените сили, допълнително допринесе за утвърждаване на нашето място в обществото и укрепи доверието към нас.

С много упорство и инициативност се заехме с грандиозната задача да подготвим хора, техника и инфраструктура за приемането на новия тип боен самолет.

С постоянство продължихме работата по приоритетните проекти, залегнали в Инвестиционния план-програма на МО.

И всичко това в условията на Пандемия!

Годината беше тежка, но и успешна благодарение на знанията, уменията, опита, ентусиазма и усърдието на целия личен състав”- заяви командирът на ВВС по време на откриването на анализа.

Свързани теми

Предишна публикация
Летец от вертолетната авиация преминава в резерва
Следваща публикация
ВВС на САЩ мислят за евтин заместник на F-16
330 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Първи полети в Граф Игнатиево за годината

Първият полет за 2019 г. бе изпълнен от командира на авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Димитър Петров съвместно с капитан Борис Масларов на учебно-боен самолет МиГ-29 днес, 8 януари 2019 г. Това съобщиха от ВВС.

Курсанти с първи самостоятелен полет

Между 23 и 26 юли 2018 г., курсантите – летци 1-ви курс от Факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски“ изпълниха първите си самостоятелни полети на летище Долна Митрополия. Това съобщават от ВВС.

Димитър Стоянов за състоянието на военната ни авиация

Полковник (о.р.) Димитър Стоянов, главен секретар на Президентството, бивш началник-щаб на ВВС и бивш ръководител на проекта за нов изтребител даде вчера, 6 май 2018 г., пространно интервю за радио „Дарик”, в което говори за състоянието на военната авиация и проваления процес за покупка на нов боен самолет.

Какво се казва в отговорите на МО към Президентството

Вчера, 24 юли 2019 г., министърът на отбраната Красимир Каракачанов обяви, че повереното му министерство е изготвило 19-страници отговори на въпросите, които президентът Румен Радев отправи по сделката за покупка на F-16. Действително, снощи след 20 часа, на сайта на МО бе качен документ в pdf-формат, в който се съдържат 19 въпроса и отговори към тях.

Какво ново може да разберем по сделката за F-16 от този документ?

Ресорните комисии в НС дадоха зелена светлина на ВВВУ

Днес, 17 април 2017 г., две комисии в парламента – по отбрана и образовaние, подкрепиха предложения от Министерския съвет проект на решение за откриване на Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия от 1 януари 2020 г. Това съобщава „Отбрана”.

Меню