В Граф Игнатиево стартира подготовка на L-39

567 прочитания

Четирима летци от авиобаза Граф Игнатиево и един пилот от База за предно разполагане Безмер започват летателната си подготовка на учебно-бойния самолет L-39ZA в рамките на курс за приучване на типа самолет от днес, 1 март 2021 г. Това съобщиха от авиобазата.

Началник на курса е майор Павел Джуров, началник на служба „Безопасност на полетите и обективен контрол“ в авиобаза Граф Игнатиево. Инструктори са майор Тихомир Резашки, майор Петър Милков, капитан Светослав Петров и капитан Георги Чаушев. Под тяхно ръководство ще се осъществи цялостната подготовка на обучаемите.

Капитан Ангел Димитров, капитан Лъчезар Димитров, капитан Николай Георгиев, старши лейтенант Денис Благоев и лейтенант Янко Терзиев завършиха успешно своята теоретична подготовка и положиха изпит през февруари.

Съгласно плана за подготовка на пилотите от състава на авиобаза Граф Игнатиево, целта е до края на месец септември 2021 г. обучаемите да достигнат ниво на подготовка за бойно използване в двойка и изпълнение на задачи по „ер полисинг“ на учебно-бойния самолет. След пълното усвояване на L-39ZA, на летците ще бъде присвоена степен за класна специалност „Военен пилот първи клас“ и ще продължат летателната си дейност на боен самолет.

Обучението на капитан Николай Георгиев е свързано със запознаване с техниката на пилотиране на реактивен самолет и достигане на необходимия нальот за последващо приучване на самолет Су-25 през 2021 г., съобщават още от авиобаза Граф Игнатиево.

Снимки: Авиобаза Граф Игнатиево

Свързани теми

Предишна публикация
Още живот за българските Су-25
Следваща публикация
Варианти, варианти…
567 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Проведе се курс по оцеляване в морска среда за военните ни пилоти

От 8 до 14 септември 2017 г. в „Център за специализирана подготовка- Варна”, се проведе седмо по ред тренировъчно занятие „Курс по оцеляване на летателен състав в морска среда и техники за евакуация”. Това съобщават от ВВС.

Меню