В Граф Игнатиево стартира подготовка на L-39

562 прочитания

Четирима летци от авиобаза Граф Игнатиево и един пилот от База за предно разполагане Безмер започват летателната си подготовка на учебно-бойния самолет L-39ZA в рамките на курс за приучване на типа самолет от днес, 1 март 2021 г. Това съобщиха от авиобазата.

Началник на курса е майор Павел Джуров, началник на служба „Безопасност на полетите и обективен контрол“ в авиобаза Граф Игнатиево. Инструктори са майор Тихомир Резашки, майор Петър Милков, капитан Светослав Петров и капитан Георги Чаушев. Под тяхно ръководство ще се осъществи цялостната подготовка на обучаемите.

Капитан Ангел Димитров, капитан Лъчезар Димитров, капитан Николай Георгиев, старши лейтенант Денис Благоев и лейтенант Янко Терзиев завършиха успешно своята теоретична подготовка и положиха изпит през февруари.

Съгласно плана за подготовка на пилотите от състава на авиобаза Граф Игнатиево, целта е до края на месец септември 2021 г. обучаемите да достигнат ниво на подготовка за бойно използване в двойка и изпълнение на задачи по „ер полисинг“ на учебно-бойния самолет. След пълното усвояване на L-39ZA, на летците ще бъде присвоена степен за класна специалност „Военен пилот първи клас“ и ще продължат летателната си дейност на боен самолет.

Обучението на капитан Николай Георгиев е свързано със запознаване с техниката на пилотиране на реактивен самолет и достигане на необходимия нальот за последващо приучване на самолет Су-25 през 2021 г., съобщават още от авиобаза Граф Игнатиево.

Снимки: Авиобаза Граф Игнатиево

Свързани теми

Предишна публикация
Още живот за българските Су-25
Следваща публикация
Варианти, варианти…
562 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ВВС започва тренировките за въздушния парад за Гергьовден

От 3 до 6 май 2018 г. са планирани полети на вертолети и самолети на българските ВВС, с прелитане на малка височина над София, площад “Княз Александър I”, във връзка с подготовката и провеждането на военния парад в Деня на Храбростта и празника на Българската армия. Това съобщават от МО.

Още живот за българските Су-25

На 26 февруари 2021 г., в присъствието на министъра на отбраната Красимир Каракачанов и заместник-министъра…

Командирът на ВВС посети конференция в Израел

От 21 май до 25 май 2018 г. Израел бе домакин на международна конференция по случай честването на 70 години от създаването на израелските ВВС. Командирът на българските Военновъздушни сили генерал-майор Цанко Стойков бе начело на официалната ни делегация, по покана на израелския си колега генерал-майор Амикам Норкин.

Меню