В Украйна офицер блъсна колата си в изтребител

468 прочитания

Пил офицер е блъснал автомобила си в изтребител МиГ-29, като му е причинил значителни щети. Абсурдният инцидент се е разиграл в Украйна на 10 март 2021 г.

Според официалното съобщение на украинското МО, след приключването на регулярните полети в 40-та тактическа авиационна бригада, разположена в Василков, Централна Украйна, капитан Ш. на 47 години се е качил в личния си автомобил Volkswagen Touran и е започнал да шофира по рульожните пътеки.

Капитанът се е блъснал в задната част на изтребител МиГ-29, който е бил буксиран към укритието си. В резултат, изтребителят и автомобилът са получили сериозни повреди, като е избухнал и пожар, който бързи е бил потушен. Офицерът е получил наранявания по лицето и в гръдната област, но няма опасност за живота му.

Направеният тест е показал 0,2 промила алкохол в кръвта. Според действащите украински закони, това е максималното разрешено съдържание на алкохол в кръвта, над което шофьорът подлежи на санкции. Срещу офицерът е заведено досъдебно производство по буква на украинския наказателен кодекс за умишлено унищожаване на държавна собственост.

Пострадалият изтребител има доволно интересна съдба. Той има заводски номер 2960731239, а последният му борден номер е 08. Машината (изделие 9-13) е произведена през декември 1990 г., като на следващата година попада в независима Украйна. През 2014 г. изтребителят е на полуостров Крим, когато той е анексиран от Русия. Машината е върната на Украйна, а през 2018 г. преминава през модернизация до стандарта МиГ-29МУ1.

Свързани теми

Предишна публикация
Казахстанските L-39 преминаха през ремонт и модернизация
Следваща публикация
ВВС на САЩ получиха първия F-15EX
468 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Плевнелиев: Ако се откажем от F-16, това е национален провал

Бившият президент Росен Плевнелиев (2012 – 2017) начерта апокалиптични картини, ако се стигне до отказ от покупката на F-16 и заяви, че това ще е национален провал, който ще доведе до геополитическа изолация. Това каза той днес, 9 юни 2019 г. в предаването „Денят започва“ по БНТ1.

Приключва тренировката „Ramstein Guard BGR 2019”

По време на тренировката „Ramstein Guard BGR 2019”, която приключва утре, 4 октомври 2019 г., бяха извършени съвместни тренировки между формирования от изтребителната авиация, щурмовата авиация, ЗРВ и РТВ на българските Военновъздушни сили в условията на радиоелектронни смущения. Това съобщават от ВВС.

Франция поръчва нови 12 Rafale

Франция поръча още 12 многоцелеви изтребителя Dassault Rafale, за замяна на същото количество самолети, което…
Меню