В Украйна офицер блъсна колата си в изтребител

470 прочитания

Пил офицер е блъснал автомобила си в изтребител МиГ-29, като му е причинил значителни щети. Абсурдният инцидент се е разиграл в Украйна на 10 март 2021 г.

Според официалното съобщение на украинското МО, след приключването на регулярните полети в 40-та тактическа авиационна бригада, разположена в Василков, Централна Украйна, капитан Ш. на 47 години се е качил в личния си автомобил Volkswagen Touran и е започнал да шофира по рульожните пътеки.

Капитанът се е блъснал в задната част на изтребител МиГ-29, който е бил буксиран към укритието си. В резултат, изтребителят и автомобилът са получили сериозни повреди, като е избухнал и пожар, който бързи е бил потушен. Офицерът е получил наранявания по лицето и в гръдната област, но няма опасност за живота му.

Направеният тест е показал 0,2 промила алкохол в кръвта. Според действащите украински закони, това е максималното разрешено съдържание на алкохол в кръвта, над което шофьорът подлежи на санкции. Срещу офицерът е заведено досъдебно производство по буква на украинския наказателен кодекс за умишлено унищожаване на държавна собственост.

Пострадалият изтребител има доволно интересна съдба. Той има заводски номер 2960731239, а последният му борден номер е 08. Машината (изделие 9-13) е произведена през декември 1990 г., като на следващата година попада в независима Украйна. През 2014 г. изтребителят е на полуостров Крим, когато той е анексиран от Русия. Машината е върната на Украйна, а през 2018 г. преминава през модернизация до стандарта МиГ-29МУ1.

Свързани теми

Предишна публикация
Казахстанските L-39 преминаха през ремонт и модернизация
Следваща публикация
ВВС на САЩ получиха първия F-15EX
470 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Boeing 737 загуби част от обшивката на двигателя си в полет

Boeing 737 на американската авиокомпания Southwest Airlines загуби част от обшивката на двигателя си в полет, а парчета от него разхерметизираха самолета, което доведе до смъртта на един от пасажерите. Инцидентът е станал днес, 17 април 2018 г.

Меню