Австрия получи първия модернизиран Black Hawk

190 прочитания

Австрийските въоръжени сили получиха първия модернизиран вертолет Sikorsky S-70A Black Hawk. Той премина през сериозно обновяване на авиониката, съобщават от Flightglobal.

Машината с регистрация 6M-BC е пристигнала в авиобазата си Брумовски, край Лангенлебарн на 15 март 2021 г. Тя е първата, от общо девет, които ще бъдат доработени в американската компания Ace Aeronautics. Договорът за това е сключен през юни 2017 г.

Договорът е на стойност $40 млн. и включва интеграция на комплекса авионика Garmin G5000H, система за мениджмънт на Avalex Technologies, подвижна цифрова карта. Освен това са добавени нови радиостанции, нашлемна система за изобразяване и възможност за GPS заходи за кацане.

Военният министър на страната Клаудия Танер е отбелязала, че модернизацията на флота от Black Hawk е сериозна стъпка напред за въоръжените сили на Австрия. Това позволява вертолетите да се експлоатират още десетилетия.

Австрия разполага с девет броя S-70A-42, чиято възраст е 18 години.

Освен модернизацията на наличните Black Hawk, Австрия поръча от Ace Aeronautics и три употребявани вертолети от същия тип, които трябва да се ремонтират и модернизират, както останалите австрийски машини. Американската компания е купила три бивши йордански UH-60L, които ще достави през 2022 г. Работата по тях, както и по другите австрийски вертолети се извършва в Гънтерсвил, Алабама.

Снимки: Bundesheer / Peter LECHNER

Свързани теми

Предишна публикация
Два F-5 се сблъскаха в Тайван
Следваща публикация
Турция ще прави следващия си щурмови вертолет с украински мотори
190 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Талибаните плениха Ми-24

Талибаните плениха щурмови вертолет Ми-24В от състава на афганистанските ВВС. Това става ясно от кадри,…

AW249 изпълни първи полет

Прототипът на новия италиански щурмови вертолет Leonardo Helicopters AW249 е изпълнил първия си полет на…

Австрийският парламент не намери данни за корупция по сделката с Eurofighter

Комисия към австрийския парламент е стигнала до заключение, че няма данни за корупция при сделката за покупка на изтребителите Eurofighter. Това се казва в окончателния доклад на комисията, който е цитиран от Reuters.

Унгария ремонтира и модернизира Ми-24 в Русия

Осем унгарски щурмови вертолета Ми-24В/П в момента преминават през ремонт и модернизация в 419-ти авиоремонтен завод намиращ се в Санкт Петербург. Това съобщава IHS Janes.

Меню