Аеромедицинска евакуация за военнослужещ с COVID-19

300 прочитания

Военно-транспортен самолет C-27J Spartan извърши днес, 24 март 2021 г., полет от София до Задар, Република Хърватия, за да транспортира за лечение в страната ни военнослужещ, заболял от COVID-19. Това съобщиха от военното министерство.

Военнослужещият е от авиобаза Крумово и е бил на обучение с група свои колеги в Центъра за подготовка в Задар.

Самолетът (борден номер 072) излетя от София в 10,15 часа българско време и е кацна в Задар около два часа по-късно, след полет над Сърбия и Босна. Машината е излетяла обратно около час по-късно и се приземи на летище Пловдив в 15,11 часа българско време. При спазване на мерките за безопасност военнослужещият е откаран незабавно за лечение във Военната болница в Пловдив в средно тежко състояние.

Всички контактни на военнослужещия от групата от авиобаза Крумово, които са били на обучение в Центъра за подготовка в Задар, ще преминат PCR – тест и ще бъдат поставени под карантина, съобщават още от МО.

Свързани теми

Предишна публикация
Успешно бе облетян МиГ-29УБ след проведени контролно-възстановителните работи
Следваща публикация
Гранична полиция иска да купи безпилотни апарати
300 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

B-52 премина над България

Стретегически бомбардировач B-52H от състава на ВВС на САЩ премина днес, 28 август 2020 г.,…

ВВС тренира оцеляване и евакуация на вода

От 22 до 28 юли 2018 г. се проведе тренировъчно занятие „Курс по оцеляване на летателен състав в морска среда и техники за евакуация”. Това съобщават от ВВС.

Полетите в Граф Игнатиево са спрени

Полетите в авиобаза Граф Игнатиево са били спрени рано сутринта днес, 24 октомври 2017 г., поради това, че летателният състав масово е докладвал, че се чувства психологически непригоден за полети. Бойното дежурство продължава да се носи. Това научи АЕРО от собствени източници.

Меню