Успешно бе облетян МиГ-29УБ след проведени контролно-възстановителните работи

1K прочитания

Успешно преминаха летателните изпитания на самолет МиГ-29УБ (борд 14) в авиобаза Граф Игнатиево. Подполковник Калин Атанасов и подполковник Любомир Славов осъществиха проверките по самолета и двигателите във въздуха в два последователни полета. Това съобщиха от ВВС.

С двата полета, провели се на 23 и 25 март 2021 г. завърши етапа на контролно-възстановителните работи, изпълнявани на всеки 1000-часа нальот на самолет МиГ-29. Те са важна част от цялостния процес, съгласно който инженерно-техническият състав на ескадрилата за периодично обслужване и войскови ремонт осъществява реалната дейност по възстановяване на летателната годност на изтребителите. Това е изпълнението на българската част от мероприятията по авиационната техника от договорите, сключени между „РСК „МиГ“ и българското МО.

Полетите проверяват работата на всички основни системи и агрегати на изтребителя, като се прави разгон до максимална скорост и таван.

В интервю за АЕРО, командирът на авиобазата генерал Николай Русев заяви, че контролно-възстановителните работи са извършени на два самолета, като тече работата по трети.

Предстои комисия да приеме извършените наземни и летателни изпитания и да излезе със заключение по отношение на последващата експлоатация на самолета.

Командването на авиобазата благодари на инженерно-техническия състав и на летците-изпитатели за справянето с поредното предизвикателство, се казва още в съобщението на ВВС.

Свързани теми

Предишна публикация
Две компании се състезават за ремонт на Р-27
Следваща публикация
Аеромедицинска евакуация за военнослужещ с COVID-19
1K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Плевнелиев поиска да не се влага повече в МиГ-29

Бившият президент и главнокомандващ Росен Плевнелиев поиска да не бъдат влагани повече пари в МиГ-29, след като България ще купува F-16, който щял да позволи внедряването на 5G мрежа. Това каза той днес, 7 май 2019 г.

Меню