Успешно бе облетян МиГ-29УБ след проведени контролно-възстановителните работи

1K прочитания

Успешно преминаха летателните изпитания на самолет МиГ-29УБ (борд 14) в авиобаза Граф Игнатиево. Подполковник Калин Атанасов и подполковник Любомир Славов осъществиха проверките по самолета и двигателите във въздуха в два последователни полета. Това съобщиха от ВВС.

С двата полета, провели се на 23 и 25 март 2021 г. завърши етапа на контролно-възстановителните работи, изпълнявани на всеки 1000-часа нальот на самолет МиГ-29. Те са важна част от цялостния процес, съгласно който инженерно-техническият състав на ескадрилата за периодично обслужване и войскови ремонт осъществява реалната дейност по възстановяване на летателната годност на изтребителите. Това е изпълнението на българската част от мероприятията по авиационната техника от договорите, сключени между „РСК „МиГ“ и българското МО.

Полетите проверяват работата на всички основни системи и агрегати на изтребителя, като се прави разгон до максимална скорост и таван.

В интервю за АЕРО, командирът на авиобазата генерал Николай Русев заяви, че контролно-възстановителните работи са извършени на два самолета, като тече работата по трети.

Предстои комисия да приеме извършените наземни и летателни изпитания и да излезе със заключение по отношение на последващата експлоатация на самолета.

Командването на авиобазата благодари на инженерно-техническия състав и на летците-изпитатели за справянето с поредното предизвикателство, се казва още в съобщението на ВВС.

Свързани теми

Предишна публикация
Две компании се състезават за ремонт на Р-27
Следваща публикация
Аеромедицинска евакуация за военнослужещ с COVID-19
1K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

МиГ-29К аварира в Индия

Палубен изтребител МиГ-29К е аварирал при излитане от авиобазата Ганза, край индийския град Гоа. Машината е от състава на индийските ВВС, а пилотът се е катапултирал успешно.

Су-25 в България – Началото

В средата на 80-те години бойната авиация на България се развива много динамично, като модернизацията…

Премиерът Борисов се оплаква от високите цени на американското оръжие

Премиерът Бойко Борисов се оплаква от високите цени на американското въоръжение и заяви, че е искал преференциални цени и от САЩ, и от Европа, заради геостратегическото положение на България. Това заяви той днес, 16 февруари 2018 г., по време на конференцията по сигурност, провеждаща се в момента в Мюнхен.

Авиокаст: Епизод 16

Продължение на темата за HEMS – Helicopter Emergency Medical Services в България. Какви бяха и…

Стартира тренировката ETAP-C 19-2

От днес, 1 април до 12 април 2019 г. ще се проведе основният етап от „Европейски курс за усъвършенстване на тактическата подготовка на военнотранспортната авиация” 2019-2 (ETAP-C 19-2). Това съобщават от ВВС.

Меню