Авиокаст: Епизод 5

181 прочитания

АВИОКАСТ се завръща след дълго отсъствие, този път за постоянно.

Първият епизод на подновената поредица идва под формата на аудио-подкаст и е посветен на текущото развитие на процедурата за концесия на летище София – кой, кой е в този процес, защо се стигна до избора, до който се стигна и нашата скромна прогноза какво да очакваме от тук нататък.

И още – колко асоциации на българската авиация и авиационна индустрия са нужни, за да защитят интересите на сектора пред държавата и международните регулатори и да му осигурят спокоен и висок полет?

Вече можете да ни слушате и гледате в най-популярните подкаст платформи, като не пропускате да се абонирате за АВИОКАСТ в поне една от тях.

Spotify

YouTube

Свързани теми

Предишна публикация
Кой какво обещава?
Следваща публикация
Заради руски самолети над Черно море български МиГ-29 са излетели по тревога
181 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Спартани по европейски в София

Развитие на една добра практика във време, когато добрите новини за българската военна авиация са кът или направо въобще ги няма. Така може да се определи третото поредно издание на летателната тренировка, която през 2016 и 2017 г. носеше името „Балкански Спартан“ (Balkan Spartan), а от тази година е с политически и географски по-коректното име „Европейския Спартан – 18“ (European Spartan – 18).

Авиокаст: Епизод 8

Новият епизод на българския аудиокаст посветен на авиация и космонавтика е вече тук. В него…

Прокуратурата отказа да се меси в концесията на летище София

Не е налице законово основание за намеса на прокуратурата по реда на надзора за законност в откритата процедура за концесия на Летище София. Това съобщават от държавното обвинение днес, 7 ноември 2018 г.

Авиокаст: Епизод 17

Продължаваме с темата за полетите София – Скопие и какво въобще се случва с оператора…

Авиокаст: Епизод 12

В този епизод разглеждаме драмата между 5G и пътническите самолетите – как мобилните мрежи от…

10 години Lufthansa Technik в България

Десет години след стъпването си в България германската компания за базово техническо обслужване и ремонт на самолети Lufthansa Technik (Луфтханза Техник) отбелязва много сериозни постижения. Дейността по същество на софийския клон на компанията, наречен Lufthansa Technik Sofia (LTSF), започва на 28 октомври 2008 г. и едва ли някой си е представял, че в годините ще бъде постигнато толкова много.

Меню