Парашутни скокове за първокурсниците от ВВВУ

460 прочитания

На 6 април 2021 г във Военновъздушна учебна база Долна Митрополия се проведе парашутна подготовка, организирана от Военновъздушните сили. Това съобщиха от базата.

В нея взеха участие курсантите-летци 1-ви курс на ВВВУ „Георги Бенковски”, парашутисти – спасители от авиобаза Крумово, самолети и летателни екипажи от 16-та транспортна авиационна група – Враждебна, а осигуряването и организацията бяха поверени на Военновъздушната учебна база.

Задачата на това съвместно обучение е курсантите да изпълнят два парашутни скока с парашути с кръгъл купол МС-6 от височина 600 m, както и да придобият умения за управление на парашута във въздуха и при приземяване. Съгласно регламентиращите документи парашутната подготовка е задължително условие, през което трябва да преминат курсантите преди да бъдат допуснати до първи летателен стаж.

Под ръководството на подполковник Георги Мянков – началник на отделение „Търсене и спасяване” в Крумово курсантите преминаха през теоретична подготовка и тренаж за отработване на елементите на парашутния скок.

Със самолет C-27J Spartan бе транспортирано необходимото парашутно оборудване. След като курсантите бяха екипирани, техните инструкторите лично провериха всеки един детайл от парашутите, дадоха последни наставления на бъдещите пилоти и се отправиха към самолета.

Скоковете бяха изпълнени от борда на самолет L-410UVP от състава на 16-а транспортна авиационна група – Враждебна, с командир на екипажа майор Цветан Калайджиев. Парашутистите-спасители от Крумово изпълниха скокове с парашути тип „крило” TW7-315 от височина 1200 и 3000 m.

При отлична организация парашутната подготовка завърши безаварийно и успешно, съобщиха от военновъздушната учебна база.

Свързани теми

Предишна публикация
Музеят на авиацията отбелязва Международния ден на авиацията и космонавтиката
Следваща публикация
Кой какво обещава?
460 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Македонски пилоти възстановиха подготовката си на Ми-24 у нас

В периода 12 – 16 март 2018 г., в съответствие със Споразумение за сътрудничество подписано през 1999 г. между МО на България Македония във военно формирование 32040 – Крумово се проведе обучение за възстановяване на летателната подготовка на летателен състав от Въоръжените сили на Македония на вертолет Ми-24В след продължително прекъсване на полетите. Това съобщиха от МО.

ВВС демонстрираха способности пред Комитета по политика и сигурност на ЕС

Посланиците в Комитета по политика и сигурност на Европейския съюз (КОПС) посетиха авиобаза Граф Игнатиево днес, 7 юни 2018 г., където наблюдаваха демонстрация на военни способности от българските ВВС. Това съобщават от МО.

Вертолети на ВВС отново гасят горски пожари

Два вертолета Ми-17 от състава на 24-та авиобаза се включиха днес, 31 август 2017 г., в потушаването на пожара, възникнал край село Красново, община Хисаря, област Пловдив. Това съобщават от МО.

Премиерът обеща в Долна Митрополия 2 млрд. за нова техника, самолетостроене, магистрала до Плевен и нови общежития

Премиерът Бойко Борисов раздаде многобройни обещания в Долна Митрополия, като обеща пред курсантите във факултет „Авиационен” на НВУ 2 млрд. за нова техника, самолетостоене в България, нови общежития и магистрала до Плевен догодина. Това стана днес, 3 май 2019 г.

Меню