Парашутни скокове за първокурсниците от ВВВУ

455 прочитания

На 6 април 2021 г във Военновъздушна учебна база Долна Митрополия се проведе парашутна подготовка, организирана от Военновъздушните сили. Това съобщиха от базата.

В нея взеха участие курсантите-летци 1-ви курс на ВВВУ „Георги Бенковски”, парашутисти – спасители от авиобаза Крумово, самолети и летателни екипажи от 16-та транспортна авиационна група – Враждебна, а осигуряването и организацията бяха поверени на Военновъздушната учебна база.

Задачата на това съвместно обучение е курсантите да изпълнят два парашутни скока с парашути с кръгъл купол МС-6 от височина 600 m, както и да придобият умения за управление на парашута във въздуха и при приземяване. Съгласно регламентиращите документи парашутната подготовка е задължително условие, през което трябва да преминат курсантите преди да бъдат допуснати до първи летателен стаж.

Под ръководството на подполковник Георги Мянков – началник на отделение „Търсене и спасяване” в Крумово курсантите преминаха през теоретична подготовка и тренаж за отработване на елементите на парашутния скок.

Със самолет C-27J Spartan бе транспортирано необходимото парашутно оборудване. След като курсантите бяха екипирани, техните инструкторите лично провериха всеки един детайл от парашутите, дадоха последни наставления на бъдещите пилоти и се отправиха към самолета.

Скоковете бяха изпълнени от борда на самолет L-410UVP от състава на 16-а транспортна авиационна група – Враждебна, с командир на екипажа майор Цветан Калайджиев. Парашутистите-спасители от Крумово изпълниха скокове с парашути тип „крило” TW7-315 от височина 1200 и 3000 m.

При отлична организация парашутната подготовка завърши безаварийно и успешно, съобщиха от военновъздушната учебна база.

Свързани теми

Предишна публикация
Музеят на авиацията отбелязва Международния ден на авиацията и космонавтиката
Следваща публикация
Кой какво обещава?
455 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ръст на военния бюджет и целеви пари за нов изтребител

Военният бюджет за догодина отбелязва известен ръст и ще достигне 1,19 млрд. лева, като в същото време е залегнало и целево отпускане на малко под 230 млн. лева за покупката на нов боен самолет за ВВС. Това се чете в проектобюджета за 2018 г., който бе публикуван от Министерство на финансите днес, 23 октомври 2017 г.

От БСП атакуваха ремонта на Су-25 в Беларус

От БСП атакуваха решението на МО да се дадат българските щурмови самолети Су-25 за ремонт в Беларус. Критиката е насочена към начина на провеждане на процедурата, липсата на участие на „Авионамс” в нея и отказа да се сътрудничи с оригиналния руски производител.

Меню