Румъния започна да използва S-100 за гранична охрана

575 прочитания

Румънската гранична полиция започна да оперира с безпилотния вертолет Camcopter S-100. Това съобщиха от производителя австрийската компания Schiebel.

Апаратите S-100 са базирани в румънското пристанище Мангалия, като те се използват за регулярни операции по наблюдение над корабния трафик, охрана на пристанищните комплекси в Румъния и евентуално участие в операции по търсене и спасяване, ако такова е нужно.

Услугата се предоставя на румънската Гранична полиция от Европейската агенция по морска безопасност (EMSA) в рамките на договор, който агенцията има с Schiebel за предоставяне на подобни услуги. Той е сключен през ноември 2018 г.

Според прессъобщението на Schiebel, в услугата се включва не само Румъния, но и България. Преди това EMSA е разполагала безпилотните вертолети и във Франция, Дания, Финландия и Хърватия.

Ханс Георг Шибел, председател на борда на Schiebel Group е заявил, че експлоатацията на S-100 в интерес на EMSA е потвърдила високите му характеристики.

Camcopter S-100 e безпилотен вертолет, който широко се използва за военни, парацивилни и цивилни операции по света. Максималната му излетна маса е около 200 kg, a задвижването е от ванкелов двигател. Може да бъде опериран денем и нощем, както и в сложни метеорологични условия. Далечината на която може да бъде управляван е 200 km, продължителността на полет е до 10 часа, има таван от 5500 km и може да носи полезен товар от 34 kg.

Свързани теми

Предишна публикация
Нови турски постижения при бойните БЛА
Следваща публикация
Аеромедицинска евакуация за военнослужещ с COVID-19
575 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Китай показа множество нови системи по време на грандиозен военен парад в Пекин

Китай показа множество нови авиационни системи по време на грандиозен военен парад, който се проведе днес, 1 октомври 2019 г., в Пекин. Той бе посветен на 70-тата годишнина на Китайската народна република.

Меню