Министър Каракачанов раздаде награди за ремонта на Су-25

756 прочитания

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди представители на завода в Република Беларус, изпълнил ремонтно-възстановителните дейности и модернизацията на щурмовите самолети Су-25, както и военнослужещи и цивилни служители за проявения професионализъм при сътрудничеството с беларуската страна по този проект.

„За тези четири години свършихме някои добри неща за българската авиация, но това, което успяхме да изпълним на сто процента, е ремонтът и възстановяването на самолетите Су-25“, отбеляза министър Каракачанов

Церемонията по награждаването се състоя днес, 13 април 2021 г. в Министерство на отбраната.

„Въпреки че имаше много скептици, въпреки че имаше много противници извън министерството, хора с догматично мислене, немислещи за българската авиация) ние успяхме да завършим този проект. Радвам се, че с нашите приятели от Беларус се разбрахме и те изпълниха една чудесна работа, както ме уверяват и командирът на ВВС и офицерите в авиобазата в Безмер). Оставяме на разположение на нашите ВВС един самолет, който е изключително важен“, допълни Каракачанов.

Министър Красимир Каракачанов изрази увереност, че доверието и сътрудничеството с беларуската страна ще продължат.

Награден знак „За принос към Министерството на отбраната“ получиха Павел Пинигин, директор на „558 Авиационен ремонтен завод“ – Република Беларус и Олег Мухачов, първи заместник-директор на завода. Те бяха отличени за доказан професионализъм и принос в развитието на военнотехническото сътрудничество с Република Беларус във връзка с успешното изпълнение на договора за възстановяване и ремонт на самолетите Су-25.

От българска страна с награден знак „За вярна служба под знамената“, първа степен бяха наградени полковник Милен Димитров, командир на авиобаза Безмер и о.з. полковник Валентин Иванов, предишният командир на базата. С наградни знаци и предметни награди бяха отличени още военнослужещи от авиобазата, както и експерти от Министерството на отбраната. На церемонията присъстваха още началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командирът на ВВС генерал-майор Димитър Петров и други представители на министерството.

Повече за ремонта, модернизацията и удължаване на живота на българските Су-25, както и за първите впечатления от новите способности на самолетите, може да прочетете тук.

Свързани теми

Предишна публикация
Самостоятелни полети за курса за приучване на L-39ZA в Граф Игнатиево
Следваща публикация
Курсанти със самостоятелен полет на PC-9M
756 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Беларус чака първите си Су-30СМ през 2019 г.

Първите многоцелеви изтребители Су-30СМ ще бъдат доставени на Беларус през 2019 г. Това е заявил министърът на отбраната на страната Андрей Равков, цитиран от ТАСС.

Константин Попов: Сроковете за оценка на новия изтребител може да се удължат

Депутатът от ГЕРБ и председател на комисията по отбрана в Парламента Константин Попов не отхвърли възможността сроковете за оценка на постъпилите оферти за нов боен самолет да бъдат удължени. Това заяви той днес, 8 октомври 2018 г., в сутрешния блок на БНТ1.

Меню