Самостоятелни полети за курса за приучване на L-39ZA в Граф Игнатиево

666 прочитания

Капитан Николай Георгиев от База за предно разполагане Безмер направи днес, 16 април 2021 г., първия си самостоятелен полет на L-39ZA в рамките на курса за приучване на типа самолет, който се провежда в авиобаза Граф Игнатиево. Това съобщиха от ВВС.

Той бе допуснат за изпълнение на самостоятелната задача от командира на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров след провеждането на контролен полет.

Обучението на капитан Николай Георгиев е свързано със запознаване с техниката на пилотиране на реактивен самолет и достигане на необходимия нальот за последващо приучване на самолет Су-25 в рамките на тази година.

От следващата седмица предстои и на останалите обучаеми-летци, включени в курса, да преминат към самостоятелни полети.

Капитан Ангел Димитров, капитан Лъчезар Димитров, капитан Николай Георгиев, старши лейтенант Денис Благоев и лейтенант Янко Терзиев започнаха летателната си подготовка на учебно-бойния самолет L-39ZA на 1 март.

Началник на курса е майор Павел Джуров, началник на служба „Безопасност на полетите и обективен контрол“ в авиобаза Граф Игнатиево. Инструктори са майор Тихомир Резашки, майор Петър Милков, капитан Светослав Петров и капитан Георги Чаушев.

Съгласно плана за подготовка на пилотите от състава на авиобаза Граф Игнатиево, целта е до края на месец септември 2021 г. обучаемите да достигнат ниво на подготовка за бойно използване в двойка и изпълнение на задачи по „ер полисинг” на учебно-бойния самолет. След пълното усвояване на L-39ZA, на летците ще бъде присвоена степен за класна специалност „Военен пилот първи клас“ и ще продължат летателната си дейност на боен самолет.

Свързани теми

Предишна публикация
NASA избра SpaceX за създаването на лунен спускаем апарат
Следваща публикация
Министър Каракачанов раздаде награди за ремонта на Су-25
666 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ВВС участват в „Тракийска звезда 2018”

Българските Военновъздушни сили ще вземат участие в съвместна летателна тренировка “Тракийска звезда 2018”, която започва от днес, 16 юли 2018 г. Това съобщават от ВВС.

Безмер с 500 полета през 2018 г.

Успешно изпълнение на поставените от Командването на ВВС цели и задачи, въпреки значителното забавяне на възобновяването на плановата летателна дейност отчете База за предно разполагане – Безмер на състоялия се на 14 януари Анализ на подготовката и войсковия ред през 2018 г.

Меню