Самостоятелни полети за курса за приучване на L-39ZA в Граф Игнатиево

664 прочитания

Капитан Николай Георгиев от База за предно разполагане Безмер направи днес, 16 април 2021 г., първия си самостоятелен полет на L-39ZA в рамките на курса за приучване на типа самолет, който се провежда в авиобаза Граф Игнатиево. Това съобщиха от ВВС.

Той бе допуснат за изпълнение на самостоятелната задача от командира на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров след провеждането на контролен полет.

Обучението на капитан Николай Георгиев е свързано със запознаване с техниката на пилотиране на реактивен самолет и достигане на необходимия нальот за последващо приучване на самолет Су-25 в рамките на тази година.

От следващата седмица предстои и на останалите обучаеми-летци, включени в курса, да преминат към самостоятелни полети.

Капитан Ангел Димитров, капитан Лъчезар Димитров, капитан Николай Георгиев, старши лейтенант Денис Благоев и лейтенант Янко Терзиев започнаха летателната си подготовка на учебно-бойния самолет L-39ZA на 1 март.

Началник на курса е майор Павел Джуров, началник на служба „Безопасност на полетите и обективен контрол“ в авиобаза Граф Игнатиево. Инструктори са майор Тихомир Резашки, майор Петър Милков, капитан Светослав Петров и капитан Георги Чаушев.

Съгласно плана за подготовка на пилотите от състава на авиобаза Граф Игнатиево, целта е до края на месец септември 2021 г. обучаемите да достигнат ниво на подготовка за бойно използване в двойка и изпълнение на задачи по „ер полисинг” на учебно-бойния самолет. След пълното усвояване на L-39ZA, на летците ще бъде присвоена степен за класна специалност „Военен пилот първи клас“ и ще продължат летателната си дейност на боен самолет.

Свързани теми

Предишна публикация
NASA избра SpaceX за създаването на лунен спускаем апарат
Следваща публикация
Министър Каракачанов раздаде награди за ремонта на Су-25
664 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ВВС с анализ за 2018 г.

Военновъздушните сили проведоха своя анализ за 2018 г. Това стана днес, 21 януари 2019 г. Като основни акценти бяха поставени върху изграждане на необходимите подготовки, личния състав и поддържане на безопасността на полетите.

Ден на отворените врати във Враждебна

По случай Празник на авиацията и Военновъздушните сили – 16 октомври, Командването на ВВС организира ден на отворени врати в 16-та транспортна авиогрупа Враждебна на 16 октомври 2017 г. (понеделник).

Меню