Парашутни скокове в Балчик

231 прочитания

Морският специален разузнавателен отряд проведе дневни парашутни скокове в района на летище Балчик. Това съобщиха от МО.

Скоковете бяха извършени от самолет C-27J Spartan от 16-та Транспортна авиационна група от състава на ВВС, при спазване на противоепидемичните мерки.

Основните цели бяха да се усъвършенства организацията за планиране и ръководство на парашутната дейност във Военноморските сили, да се усвоят нови парашутни системи и да се провери подготовката на парашутистите за осъществяване на групов доцелен парашутен скок.

Изпълнени бяха общо около 450 скока в диапазона от 400 до 4000 метра, като част от тях – при сложни метеорологични условия. С това личният състав повиши натренираността и увереността си за адекватни действия във въздуха и при приземяване в усложнена обстановка.

Военнослужещи изпълниха своите първи опознавателни скокове с парашутни системи за принудително и за ръчно разтваряне, за което бяха поздравени с традиционния парашутистки ритуал „Ритник”.

Свързани теми

Предишна публикация
Възстановява се подготовката за бомбопускане от Ми-24
Следваща публикация
Авиокаст: Епизод 7
231 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Провежда се тренировката „Ramstein Guard BGR 2019”

В периода от 29 септември до 4 октомври 2019 г. българските Военновъздушни сили ще вземат участие в тренировка на сили и средства за ПВО за работа в условия на радиоелектронни смущения „Ramstein Guard BGR 2019”. Това съобщиха от ВВС.

Премиерът се гневи, че „те” нито нови самолети са купували, нито старите са ги ремонтирали.

Премиерът Бойко Борисов се е отдал на неясно насочен гняв във връзка със ситуацията с военната ни авиация. Това е станало на правителственото заседание, провело се на 28 ноември 2018 г. За това се чете в публикуваната стенограма от заседанието.

Какво пише и какво не в проекта за нов боен самолет?

На 16 май 2018 г. Министерски съвет (МС) прие проектът за инвестиционен разход „Придобиване на нов тип боен самолет”. Той бе внесен в Народното събрание (НС), където трябва да мине през одобрението на комисиите по отбрана и финанси, а след това ще бъде гласуван в пленарна зала.
Както пише в проекта и какво липсва в него?

Меню