Парашутни скокове в Балчик

222 прочитания

Морският специален разузнавателен отряд проведе дневни парашутни скокове в района на летище Балчик. Това съобщиха от МО.

Скоковете бяха извършени от самолет C-27J Spartan от 16-та Транспортна авиационна група от състава на ВВС, при спазване на противоепидемичните мерки.

Основните цели бяха да се усъвършенства организацията за планиране и ръководство на парашутната дейност във Военноморските сили, да се усвоят нови парашутни системи и да се провери подготовката на парашутистите за осъществяване на групов доцелен парашутен скок.

Изпълнени бяха общо около 450 скока в диапазона от 400 до 4000 метра, като част от тях – при сложни метеорологични условия. С това личният състав повиши натренираността и увереността си за адекватни действия във въздуха и при приземяване в усложнена обстановка.

Военнослужещи изпълниха своите първи опознавателни скокове с парашутни системи за принудително и за ръчно разтваряне, за което бяха поздравени с традиционния парашутистки ритуал „Ритник”.

Свързани теми

Предишна публикация
Възстановява се подготовката за бомбопускане от Ми-24
Следваща публикация
Авиокаст: Епизод 7
222 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Словакия получи първия си C-27J

Първият тактически транспортен самолет C-27J предназначен за словашките ВВС пристигна в авиобаза Малацки на 24 октомври 2017 г. Машината пристигна директно от Италия, а официалното ѝ приемане на въоръжение ще стане на церемония на 31 октомври.

Испански C-295 излезе от пистата

Испански военно-транспортен самолет C-295 излезе от пистата при кацане и бе повреден тежко. При инцидентът станал вчера, 3 април 2019 г., няма тежко ранени.

Приключи учението ETAP-C 18-2

Командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков връчи сертификатите на участниците в летателното учeние „Европейски курс за усъвършенстване на тактическата подготовка на военно-транспортната авиация 18-2” (ETAP-C 18-2). Учението приключи вчера, 26 април 2018 г.

Меню