Възстановява се подготовката за бомбопускане от Ми-24

236 прочитания

Вчера, 27 април 2021 г., след 12-годишно прекъсване бяха изпълнени задачи за бомбопускане с щурмови вертолет Ми-24. Това съобщиха от ВВС.

На авиационен полигон „Елена” вертолет Ми-24 извърши бомбопускане на шест броя ОФАБ-100. За последно, такава подготовка бе водена през 2009 г.

Един командир на екипаж възстанови подготовката си, а двама командири на екипажи и един втори пилот придобиха подготовка за изпълнение на този тип задачи.

Снимки: Капитан Димо Вичев

Свързани теми

Предишна публикация
Борисов твърди, че президентът иска да актуализира бюджета за да купи Gripen
Следваща публикация
Парашутни скокове в Балчик
236 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Авиокаст: Епизод 6

Изборите минаха, а ето го и новият епизод на „Авиокаст“. В него говорим за това,…

Учебно-методически сбор по безопасност на полетите във ВВС

В съответствие с План за дейността на Военновъздушните сили през учебната 2019 г. и в изпълнение на заповед на командира на ВВС на 8 и 9 април 2019 г. в Боровец се провежда учебно-методически сбор по безопасност на полетите под ръководството на генерал-майор Цанко Стойков. Това се съобщава от ВВС.

Правителството тръгна на извънсъдебно споразумение по договора с Airbus Helicopters

Правителството започна преговори за постигане на извънсъдебно споразумение с европейския вертолетостроител Airbus Helicopters по неразрешените въпроси около сделката за покупка на вертолетите Panther и Cougar. Това съобщава сайтът Mediapool.

Правителството даде мандат на Каракачанов да подпише за F-16

Министерски съвет прие доклад за преговорите по покупката на осем F-16C/D Block 70 и даде мандат за подписването на четири договора свързани с придобиването на изтребителите, които ще са на обща стойност $1,256 млрд. (2,2 млрд. лева). Това стана на правителствено заседание проведено днес, 10 юли 2019 г.

Меню