Динамичен показ във Варна

188 прочитания

По случай 6 май във Варна стана факт динамичен показ с авиационни елементи на ВМС. Това съобщиха от ВМС.

В неговите рамки от състава на Военноморските сили участваха над 80 военнослужещи от Морския специален разузнавателен отряд, Морската вертолетна авиобаза „Чайка“ и Флотилия бойни и спомагателни кораби.

На Морска гара Варна те представиха десант на тактически екипи по въздух и вода, рейдови действия по брегови обект и бърза евакуация на тактически екипи по въздух и по вода.

Интересно е да се отбележи, че във Варна днес летя AS 565MB Panther с борден номер 901, докато по същото време в София в показ участваха другия вертолет Panther с борден номер 903 и единственият AS 365N3+ Dauphin (борден номер 905). Това значи, че в момента ВМС разполагат със 100% изправна авиационна техника.

Снимки: Михаил Йорданов

Свързани теми

Предишна публикация
Николай Ненчев бе окончателно оправдан за поддръжката на МиГ-29
Следваща публикация
Генерал Петров: Стремим се към световните стандарти
188 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ВМС получиха употребяван вертолет AS 365N3+

Българските ВМС са получили днес, 20 ноември 2019 г., употребяван двудвигателен вертолет AS 365N3+ Dauphin, който трябва да замести катастрофиралия през 2017 г. борд 902.

Полша купува AW101

Полша ще подпише договор с Leonardo Helicopters за покупката на тридвигателните вертолети AW101, които ще се използват от полските ВМС за борба с противникови подводници.

Черна гора купува три Bell 412

Въоръжените сили на Черна гора ще се сдобият с три средни транспортни вертолети Bell 412EPI. Това съобщава местният вестник Vijesti.

Франция ще купи три E-2D

Франция скоро ще подпише договор за покупката на три летящи радара E-2D Advanced Hawkeye, предназначени…
Меню