Авиокаст: Епизод 9

244 прочитания

Новият епизод на подкаста посветен на авиация и космонавтика е вече при вас.

В него, Красимир Грозев от АЕРО и Александър Богоявленски от Авио Форум, говорят за това, дали за популяризирането на военната авиация у нас е по-добре да се правят въздушни паради или авиошоута; какво наследство ни остави бившият военен министър Красимир Каракачанов; защо е важно да следим как ще се осъществи проектът за обновяване на инфраструктурата в авиобаза Граф Игнатиево; защо на ВВС им трябват нови радари и много други.

Подкастът може да бъде намерен на следните платформи:

Spotify

iTunes

YouTube

Свързани теми

Предишна публикация
Почти половината пилотски места във ВВВУ остават незаети след втория предварителен прием
Следваща публикация
Милиардер и филмов екип ще летят със Союз през тази година
244 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Димитър Стоянов: САЩ ни предупредиха да не режем пакета на F-16

Полковник (о.р.) Димитър Стоянов, главен секретар на Президентството, бивш началник-щаб на ВВС заяви в ефира на bTV, че Съединените щати са ни предупредили да не режем прекалено пакета по сделката за F-16, защото това ще застраши реализирането ѝ.

Заместник-министър Зарпянов: Има червени линии в преговорите за F-16, които не трябва да преминаваме

Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов заяви днес, 5 май 2019 г., че в преговорите за F-16 има червени линии, които не бива да бъдат преминавани, като той заяви още, че договорът не бива да става факт на всяка цена. Това Запрянов каза в ефира на БНР.

МО пусна обществена поръчка за доставка на леки учебни самолети за ВВС

Министерство на отбраната стартира процедура за възлагане на обществена поръчка за доставка на до четири леки витлови учебно-тренировъчни самолети за нуждите на ВВС. Това става с решение на военния министър Красимир Каракачанов, подписано на 9 септември 2019 г., и публикувано днес, 13 септември.

Президентът Радев: Авиаторите са хора на честта, заради което политиците не ги разбират

„Със сигурност действията на военните летци не са каприз, а са отчаян сигнал към властта, която от години методично приземява авиацията. Авиаторите са хора на честта. Възпитани са на всеотдайност и себеотрицание. Вероятно заради това много политици не могат да ги разберат”, това заяви президентът Румен Радев в интервю излъчено днес, 10 ноември 2017 г., по БНТ1.

Какво пише и какво не в проекта за нов боен самолет?

На 16 май 2018 г. Министерски съвет (МС) прие проектът за инвестиционен разход „Придобиване на нов тип боен самолет”. Той бе внесен в Народното събрание (НС), където трябва да мине през одобрението на комисиите по отбрана и финанси, а след това ще бъде гласуван в пленарна зала.
Както пише в проекта и какво липсва в него?

Меню