Авиокаст: Епизод 9

244 прочитания

Новият епизод на подкаста посветен на авиация и космонавтика е вече при вас.

В него, Красимир Грозев от АЕРО и Александър Богоявленски от Авио Форум, говорят за това, дали за популяризирането на военната авиация у нас е по-добре да се правят въздушни паради или авиошоута; какво наследство ни остави бившият военен министър Красимир Каракачанов; защо е важно да следим как ще се осъществи проектът за обновяване на инфраструктурата в авиобаза Граф Игнатиево; защо на ВВС им трябват нови радари и много други.

Подкастът може да бъде намерен на следните платформи:

Spotify

iTunes

YouTube

Свързани теми

Предишна публикация
Почти половината пилотски места във ВВВУ остават незаети след втория предварителен прием
Следваща публикация
Милиардер и филмов екип ще летят със Союз през тази година
244 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Прекратиха обществената поръчка за доставка на леки учебни самолети за ВВС

С решение на министъра на отбраната Красимир Каракачанов № 43 от 30.03.2018 г., публикувано днес, 4 април 2018 г., процедурата на Министерството на отбраната за придобиване на лек витлов учебно-тренировъчен самолет беше прекратена.

Президентът Радев: Конкурсът за изтребител е опорочен и е удар по България

Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев заяви, че конкурсът за избор на нов боен самолет за ВВС е опорочен и в резултат не което е нанесен сериозен удар по България. Това каза той днес, 6 януари 2019 г. пред журналисти.

Министър Каракачанов: До края на януари ще е готов проектът за новия изтребител

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че до края на януари очаква да е готов проектът за инвестиционен разход за новия изтребител за ВВС. Това каза той днес, 22 декември 2017 г., пред репортери.

Министър Каракачанов: Вероятната причина за катастрофата е технически проблем

Вероятната причина за катастрофата с вертолет Ми-17 от състава на ВВС на България е техническа неизправност. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов на брифинг в авиобаза Крумово, който се проведе в ранните часове на 12 юни 2018 г.

МО изпрати RFP за новия изтребител

Министерство на отбраната е изпратило запитване за даване на оферти (RFP – Request for Proposal) по програмата за придобиване на нов боен самолет за ВВС. Това е станало миналия петък, 29 юни 2018 г. АЕРО научи това от два независими източника.

Министър Каракачанов: Премиерът не е казал какъв самолет ще купим

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов се опита да омаловажи вчерашните думи на премиера, като заяви, че Борисов не е казвал какви изтребители ще бъдат купени. Военният министър даде интервю за Нова, което бе излъчено днес 15 декември 2018 г.

Меню