Донорска задача за C-27J

107 прочитания

Военно-транспортен самолет C-27J Spartan с екипаж от транспортна авиогрупа Враждебна на 20 май 2021 г. изпълни успешно донорска задача. Това съобщиха от ВВС.

Самолетът бе с командир на екипажа капитан Николай Георгиев, помощник-командир капитан Николай Калайджиев и борден инженер майор Мирослав Пипев. Машината излетя в 17,19 часа за летище Горна Оряховица с медицински екип от Военномедицинска академия-София на борда за изпълнение на специална задача – донорска ситуация за органна трансплантация, в изпълнение на заявка на Министерството на здравеопазването.

В 21,34 часа същия ден самолетът кацна обратно на летище София като задачата по транспортирането на медицинския екип беше изпълнена успешно.

Свързани теми

Предишна публикация
Български изтребители ескортират B-52H
Следваща публикация
България поръча преносими хангари от Saab
107 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

C-27J превози ранената курсантка до София

Днес, 5 април 2019 г., военно-транспортен самолет C-27J Spartan от състава на 16-а транспортна авиационна група изпълни специална санитарна задача по маршрут София – Горна Оряховица – София, за превоз на тежко ранена курсантка от Националния военен университет. Това съобщават от ВВС.

Граф Игнатиево – реактивното начало

Днешната 3-та авиобаза Граф Игнатиево празнува на 17 март, а датата е свързана с указа за създаването на 10-а изтребителна авиодивизия. Разбира се, летището има история и от преди това, за което може да прочетете тук. А, за това, как започва реактивният период на летището, може да прочетете в настоящия текст.

Меню