Донорска задача за C-27J

107 прочитания

Военно-транспортен самолет C-27J Spartan с екипаж от транспортна авиогрупа Враждебна на 20 май 2021 г. изпълни успешно донорска задача. Това съобщиха от ВВС.

Самолетът бе с командир на екипажа капитан Николай Георгиев, помощник-командир капитан Николай Калайджиев и борден инженер майор Мирослав Пипев. Машината излетя в 17,19 часа за летище Горна Оряховица с медицински екип от Военномедицинска академия-София на борда за изпълнение на специална задача – донорска ситуация за органна трансплантация, в изпълнение на заявка на Министерството на здравеопазването.

В 21,34 часа същия ден самолетът кацна обратно на летище София като задачата по транспортирането на медицинския екип беше изпълнена успешно.

Свързани теми

Предишна публикация
Български изтребители ескортират B-52H
Следваща публикация
България поръча преносими хангари от Saab
107 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ТЕРЕМ спечели поръчка за КВР на Ми-17

Държавната компания ТЕРЕМ ЕАД е избрана да извърши капитално-възстановителен ремонт (КВР) на един вертолет Ми-17 от състава на ВВС на България. Това става ясно от решение на министъра на отбраната от 14 ноември 2017 г.

Спряха поръчката за ремонт на Ан-30

Процедурата за възлагане на обществена поръчка за ремонт и удължаване на ресурса на единствения Ан-30 се прекратява. Това се чете в решение на министъра на отбраната Красимир Каракачанов от 28 януари 2019 г. Мотивите за това са открити нарушения.

Меню