Ден на отворените врати в Безмер

297 прочитания

Утре, 1 юни 2021 г. в авиобаза Безмер ще се състои „Ден на отворените врати”. Това съобщават от МО.

От 09,30 до 12,30 ч любителите на авиацията ще имат възможност да се запознаят отблизо с ремонтираните и модернизирани щурмови самолети Су-25, стрелково въоръжение, екипировка, специална и самолетообслужваща техника. Децата ще покажат своя талант на конкурс за рисунка на асфалт, където най-добрите ще бъдат отличени с награди.

Вратите ще бъдат отворени и в други формирования на въоръжените сили, включително формированията от Сухопътни войски в в Стара Загора, Благоевград, Плевен, Смолян, Шумен, Мусачево, Враца, Горна Оряховица и Асеновград.

В град Пловдив в район 2 на Съвместното командване на специалните операции (СКСО) на ул. Ген. Радко Димитриев №2 от 09,30 до 12,00 часа също ще се проведе ден на отворените врати. В София от 10,00 до 16,00 часа Военната академия „Г. С. Раковски“ също ще отвори вратите си, а във Варна от 10,00 до 12,00 часа и от 14,00 до 16,00 часа ще се проведе „Ден на отворени врати” във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“. Там ще се проведат и демонстрации на работа с безпилотен летателен апарат.

Свързани теми

Предишна публикация
Отново пуснаха обществената поръчка за поддръжка на PC-9 и PC-12
Следваща публикация
Борисов: Радев купи Cougar, затова сега няма медицински вертолети
297 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Цената на изречените неистини

На 11 юни 2019 г. се навърши една година от катастрофата на вертолета Ми-17 в Крумово. При тежкия инцидент загинаха двама авиатори. Разбира се, подобни трагични годишнини не са сред поводите, които хората искат да отбелязват, но това не значи, че политически фигури няма да се опитат да извадят евтини и съмнителни дивиденти от трагедията.

Стартираха командно-инструкторски полети с L-39 в Граф Игнатиево

С провеждане на инструкторско-методически летателен ден започнаха първите полети на командно-инструкторския състав на самолет L-39ZA в авиобаза Граф Игнатиево днес, 15 януари 2019 г. Това съобщават от ВВС.

Меню