ВМС възобновяват операцията по търсене на черната кутия

91 прочитания

Военноморските сили (ВМС) възобновяват операцията по издирването на „черната кутия“ на падналия самолет МиГ-29 от полунощ на 24 юни 2021 г. Това съобщиха от МО.

Това става след проверка и профилактика на техническите средства и извършен детайлен анализ на събраната информация за конкретизиране на евентуалното ѝ местоположение. В операцията участват минен ловец „Цибър“ (на снимката) и моторен катер 213 от състава на ВМС, както и група със специализирано подводно оборудване от фирма „Хидроремонт ИГ“ ООД.

Предишният етап от операцията по издирване приключи на 21 юни. Служебният министър на отбраната Героги Панайотов изрази оптимизъм, че „черната кутия” ще бъде намерена.

Свързани теми

Предишна публикация
Черната кутия на катастрофиралия МиГ-29 е намерена (обновена)
Следваща публикация
Министър Панайотов: Оптимист съм за намирането на черната кутия
91 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Подробности за големия открит летателен ден в Граф Игнатиево на 29 юни 2019 г.

С близо тричасова програма ВВС се отбележат годишнините на Bell 206, МиГ-29 и Ми-24, по време на големия открит летателен ден, който ще се проведе на 29 юни 2019 г. (събота) в авиобаза Граф Игнатиево. Това съобщиха от ВВС.

МО подписа рамковото споразумение за поддръжката на МиГ-29

Днес, 21 март 2018 г., беше подписано рамковото споразумение за Интегрирана логистична поддръжка на самолети МиГ-29, след като изтекоха всички процедурни срокове за обжалване на обществената поръчка. Това съобщават от МО.

Френски CL-415 блъсна баржа при излитане

Френска летяща амфибия Bombardier CL-415 се блъсна в дървен стълб прикрепен към кей. Инцидентът, който е станал в неделя, 27 август 2017 г., се е разминал без пострадали и е бил заснет на видео.

Меню