ВМС възобновяват операцията по търсене на черната кутия

91 прочитания

Военноморските сили (ВМС) възобновяват операцията по издирването на „черната кутия“ на падналия самолет МиГ-29 от полунощ на 24 юни 2021 г. Това съобщиха от МО.

Това става след проверка и профилактика на техническите средства и извършен детайлен анализ на събраната информация за конкретизиране на евентуалното ѝ местоположение. В операцията участват минен ловец „Цибър“ (на снимката) и моторен катер 213 от състава на ВМС, както и група със специализирано подводно оборудване от фирма „Хидроремонт ИГ“ ООД.

Предишният етап от операцията по издирване приключи на 21 юни. Служебният министър на отбраната Героги Панайотов изрази оптимизъм, че „черната кутия” ще бъде намерена.

Свързани теми

Предишна публикация
Черната кутия на катастрофиралия МиГ-29 е намерена (обновена)
Следваща публикация
Министър Панайотов: Оптимист съм за намирането на черната кутия
91 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Транспортният министър награди участници в спасителната акция при катастрофата на Ми-17

Министърът на транспорта Ивайло Московски награди служителите на летище Пловдив Георги Ташев и Кирил Иванов, за бързата реакция при участието им в спасителната операция на екипажа на военния вертолет Ми-17, който катастрофира на 11 юни 2018 г. в района на пловдивското летище. Това съобщават от транспортното ведомство.

Катастрофата със Суперджет 100 поставя фокуса на процедурите по евакуация

Катастрофата със Суперджет 100 на Аерофлот, при която загинаха 41 души поставя фокуса върху процедурите по евакуация на пасажерите и върху поведенческия им модел, който ги кара да взимат със себе си своя ръчен багаж. Това пише известният експерт по авиационна безопасност Дейвид Камински-Мароу, в своя аналитичен коментар за Flightglobal.

Меню