Музея на авиацията в Крумово участва в Нощта на музеите

283 прочитания

С вход свободен от 10,00 до 20,00 часа на 3 юли 2021 г. (събота), специални изненади и разнообразие от атракции Музеят на авиацията, се включва в европейската инициатива „Нощ на музеите“. Това съобщиха от музея.

За тазгодишното издание на европейската инициатива Музеят ще представи фотоизложбата „Музей на авиацията – вече сме на 30“, посветена на годишнината от неговото създаване.

Многообразие от работилници и ателиета с „магически“ преживявания, „научни“ експерименти и фокуси на терен ще забавляват от 10,00 до 14,00 часа както детската, така и възрастната публика като част от съвместната програма на Музея на авиацията и TechnoMagicLand – „Открий света на магията и науката“.

„Магията на TechnoMagicLand“ с физикът Калоян Генков и химикът Мартин Недялков ще стане факт между 10,00 – 11,00 часа. Те ще показват и обясняват „магиите“, включващи левитация, изчезване, нарушаващи законите на физиката експерименти и фокуси с карти!

Между 11,30 – 12,15 часа ще се състои „Супер сили“ – забавно приключение в света на физиката, в което физикът Калоян Генков ще демонстрира и експериментира с различни механични сили, ще покаже интересни случаи на равновесие, ще тества издръжливостта на различни материали и още много други странни ефекти.

A от 13,00 до 13,30 часа ще се проведе „Огън и жупел“ с химикът Мартин Недялков, който ще покаже как се правят фойерверки в различни цветове, ще разкрие може ли захарта да се използва за ракетно гориво и как хората са снимали в тъмното преди да са съществували електрическите светкавици.

В рамките на Нощта на музеите, ще се проведе активност в рамките на проекта „Ало, Космос! Говори България!“, в която ще се събират въпроси на английски език на деца и младежи от 6 до 19 годишна възраст, които ще могат да бъдат зададени на астронавти от NASA и ESA по време на видеоконферентна връзка на живо с Международна космическа станция в края на месец юли.

Свързани теми

Предишна публикация
С военен ритуал бе изпратен майор Валентин Терзиев
Следваща публикация
Приключи летателният стаж на випуск 2021
283 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Музеят на авиация участва в „Нощта на музите”

На 18 май 2019 г. (събота) Музеят на авиацията в Крумово ще се включи за поредна година в Европейската „Нощ на музеите“ с вход свободен от 16,00 до 20,00 часа. Това съобщиха от музея.

Музеят на авиацията със свободен вход на 16 октомври

На 16 октомври 2018 г. (вторник) от 10,00 до 17,00 часа Музеят на авиацията в Крумово – филиал на Националния военноисторически музей, ще работи с вход свободен по случай Празника на авиацията и Военновъздушните сили на Република България. Това съобщиха оттам.

Меню