Музея на авиацията в Крумово участва в Нощта на музеите

286 прочитания

С вход свободен от 10,00 до 20,00 часа на 3 юли 2021 г. (събота), специални изненади и разнообразие от атракции Музеят на авиацията, се включва в европейската инициатива „Нощ на музеите“. Това съобщиха от музея.

За тазгодишното издание на европейската инициатива Музеят ще представи фотоизложбата „Музей на авиацията – вече сме на 30“, посветена на годишнината от неговото създаване.

Многообразие от работилници и ателиета с „магически“ преживявания, „научни“ експерименти и фокуси на терен ще забавляват от 10,00 до 14,00 часа както детската, така и възрастната публика като част от съвместната програма на Музея на авиацията и TechnoMagicLand – „Открий света на магията и науката“.

„Магията на TechnoMagicLand“ с физикът Калоян Генков и химикът Мартин Недялков ще стане факт между 10,00 – 11,00 часа. Те ще показват и обясняват „магиите“, включващи левитация, изчезване, нарушаващи законите на физиката експерименти и фокуси с карти!

Между 11,30 – 12,15 часа ще се състои „Супер сили“ – забавно приключение в света на физиката, в което физикът Калоян Генков ще демонстрира и експериментира с различни механични сили, ще покаже интересни случаи на равновесие, ще тества издръжливостта на различни материали и още много други странни ефекти.

A от 13,00 до 13,30 часа ще се проведе „Огън и жупел“ с химикът Мартин Недялков, който ще покаже как се правят фойерверки в различни цветове, ще разкрие може ли захарта да се използва за ракетно гориво и как хората са снимали в тъмното преди да са съществували електрическите светкавици.

В рамките на Нощта на музеите, ще се проведе активност в рамките на проекта „Ало, Космос! Говори България!“, в която ще се събират въпроси на английски език на деца и младежи от 6 до 19 годишна възраст, които ще могат да бъдат зададени на астронавти от NASA и ESA по време на видеоконферентна връзка на живо с Международна космическа станция в края на месец юли.

Свързани теми

Предишна публикация
С военен ритуал бе изпратен майор Валентин Терзиев
Следваща публикация
Приключи летателният стаж на випуск 2021
286 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Свободен вход в авиационния музей за 12 април

На 12 април 2019 г. (петък) Музеят на авиацията в Крумово, ще отбележи Международния ден на авиацията и космонавтиката с вход свободен от 9,00 до 17,00 часа и специална програма. Това съобщиха оттам.

Музеят на авиацията се мести в Пловдив

Правителството прие вчера, 21 ноември 2018 г., решение, с което одобри преместването в Пловдив на Музея на авиацията – Крумово, филиал на Национален военно-исторически музей.

Меню