С военен ритуал бе изпратен майор Валентин Терзиев

106 прочитания

С военен ритуал днес, 30 юни 2021 г., в авиобаза Граф Игнатиево бе отдадена последна почит към майор Валентин Терзиев – пилот на изтребител МиГ-29, който загина на 9 юни, изпълнявайки полет над морето край Шабла. Това съобщиха от МО.

Да се простят с един от най-добрите ни пилоти в авиобазата дойдоха президентът на Република България Румен Радев, министърът на отбраната Георги Панайотов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров, висши военни, колеги, близки на пилота. Те изразиха своята признателност към отговорната и професионална служба, към неговата всеотдайност и любов към Родината, към волята му да преодолява рисковете в професията на военния пилот.

Последна почит към своя колега отдадоха и военнослужещите и цивилните служители от всички авиобази в състава на Военновъздушните сили. Те се сбогуваха с Валентин Терзиев – техен приятел и брат, който и в последния си тренировъчен полет изпълни отговорно и професионално задачите по защита на неприкосновеността на въздушното пространство на България.

Със заповед на министъра на отбраната майор Терзиев е повишен посмъртно в звание „подполковник“ и награден с орден „Свети Георги“ за офицери Първа степен.

Свързани теми

Предишна публикация
Черната кутия ще бъде разчетена в Русия
Следваща публикация
Музея на авиацията в Крумово участва в Нощта на музеите
106 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Кой какво обещава?

На 25 март 2021 г. бе разпуснато 44-тото Народно събрание. От гледна точка на развитието…

Премиерът се гневи, че „те” нито нови самолети са купували, нито старите са ги ремонтирали.

Премиерът Бойко Борисов се е отдал на неясно насочен гняв във връзка със ситуацията с военната ни авиация. Това е станало на правителственото заседание, провело се на 28 ноември 2018 г. За това се чете в публикуваната стенограма от заседанието.

AS 532 извърши медицински полет

Днес, 30 септември 2019 г. беше изпълнен специален медицински полет с един вертолет АS 532AL Cougar с регистрационен знак 710, от състава на авиобаза Крумово. Това съобщиха от ВВС

Второкурсниците в Долна Митрополия завършиха семестриално

Семестриален изпит по летателна подготовка с курсантите – летци 2-ри курс от Факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски” се проведе във Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски”. Това съобщиха от базата.

Меню