Вертолетната авиация тренира заедно с алпийския полк

193 прочитания

От 28 юни до 1 юли 2021 г. в авиобаза Крумово за втора поредна година се проведе обучение на група от 101-и алпийски полк – Смолян. Това съобщиха от ВВС.

Военнослужещите успешно преминаха подготовка за десантиране по способа „рапел” от вертолет AS 532AL Cougar, като всеки изпълни по шест задачи за десантиране, а след това преминаха теоретична и практическа наземна подготовка за десантиране по способа „бързо въже”. Ръководител беше майор Тодор Цачев, а инструктори – старшина Петко Кирков и редник Велислав Аръков.

Съвместното обучение допринася за придобиване на нови способности от военнослужещите от Сухопътни войски и спомага за успешното изпълнение на нови тактически способи за десантиране.

Надяваме се съвместните подготовки с военнослужещите от 101-ви алпийски полк да продължат да се провеждат успешно и да се надграждат през следващите години, казват още от ВВС.

Свързани теми

Предишна публикация
Каракачанов: Швеция и САЩ се бяха разбрали за новия изтребител
Следваща публикация
Гешев взе на специален отчет разследването на катастрофата с МиГ-29
193 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

HH-60W изпълни първи полет

Новият вертолет на ВВС на САЩ HH-60W, предназначен за изпълнение на мисии по бойно търсене и спасяване, изпълни първия си полет вчера, 17 май 2019 г.

Флотът от C-27J се приземява след Нова година

Флотът от военно-транспортни самолети C-27J Spartan ще бъде приземен след Нова година. Това стана ясно от изказване на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, по време на изслушване в Комисията по отбрана в НС провело се днес, 7 декември 2017 г.

Мароко купи AH-64 Apache

Мароко е подписало сделка за покупката на 24 щурмови вертолети AH-64E Apache. Новината бе съобщена…
Меню