Вертолетната авиация тренира заедно с алпийския полк

197 прочитания

От 28 юни до 1 юли 2021 г. в авиобаза Крумово за втора поредна година се проведе обучение на група от 101-и алпийски полк – Смолян. Това съобщиха от ВВС.

Военнослужещите успешно преминаха подготовка за десантиране по способа „рапел” от вертолет AS 532AL Cougar, като всеки изпълни по шест задачи за десантиране, а след това преминаха теоретична и практическа наземна подготовка за десантиране по способа „бързо въже”. Ръководител беше майор Тодор Цачев, а инструктори – старшина Петко Кирков и редник Велислав Аръков.

Съвместното обучение допринася за придобиване на нови способности от военнослужещите от Сухопътни войски и спомага за успешното изпълнение на нови тактически способи за десантиране.

Надяваме се съвместните подготовки с военнослужещите от 101-ви алпийски полк да продължат да се провеждат успешно и да се надграждат през следващите години, казват още от ВВС.

Свързани теми

Предишна публикация
Каракачанов: Швеция и САЩ се бяха разбрали за новия изтребител
Следваща публикация
Гешев взе на специален отчет разследването на катастрофата с МиГ-29
197 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ВВС изпълниха задачи в помощ на населението

Българските военновъздушни сили извършиха вчера и днес, 18 септември 2019 г., донорска задача с военно-транспортен самолет C-27J и гасиха горски пожар с вертолет Ми-17. Това съобщиха от ВВС.

Мароко купи AH-64 Apache

Мароко е подписало сделка за покупката на 24 щурмови вертолети AH-64E Apache. Новината бе съобщена…

ВВС с анализ за 2018 г.

Военновъздушните сили проведоха своя анализ за 2018 г. Това стана днес, 21 януари 2019 г. Като основни акценти бяха поставени върху изграждане на необходимите подготовки, личния състав и поддържане на безопасността на полетите.

Откриха новата учебна година във ВВС

Новата учебна 2018 година бе открита тържествено във всички военни формирования на Военновъздушните сили. При откриването в авиобаза Граф Игнатиево присъстваше командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков. Това съобщават от ВВС.

Меню