Безмер стартира участието си в „Тракийска звезда 2021”

187 прочитания

Авиобаза Безмер започна участието си в съвместната летателна тренировка „Тракийска звезда 2021“ с изпълнение на мисии за непосредствена авиационна поддръжка (НАП) на войските (CAS) по процедурите на НАТО. Това съобщиха от ВВС днес, 14 юли 2021 г.

Съвместно с F-16, опериращи от летище Граф Игнатиево, екипажите на самолет Су-25 излитат от летище Безмер и изпълняват координирано задачите под ръководството на квалифицирани предни авионасочвачи (JTACs) от ВВС на САЩ.

Мисията за НАП е една от най-сложните подготовки, особено в условия, близки до реалните, но е една от най-важните задачи, изпълнявани със самолети Су-25 от авиобаза Безмер. Поддържаните войски разчитат на огневата поддръжка осигурявана от самолетите. Необходимо е нанасяне на прецизни удари в точното време по сили на противника, разположен в непосредствена близост до поддържаните войски, координирано с останалите собствени средства за огнево въздействие.

По време на учението основно се отработват въпроси от тактиката, техниката и процедурите за НАП на СВ за правилно и безопасно изпълнение на мисията съгласно доктрините на НАТО.

Свързани теми

Предишна публикация
Върви обучението на екипажите, които ще летят на Zlin Z242
Следваща публикация
Загуба на пространствена ориентация е причината за катастрофата с майор Терзиев
187 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

САЩ са отказали да изпратят инструктори за F-16 на Турция

САЩ са отказали да изпратят инструктори за обучение на F-16 в турските ВВС. Анкара е направила такова запитване наскоро поради проблеми с обучението на нови изтребителни пилоти. Това съобщава турския вестник Hürriyet.

Първи самолети, първа война

Днес близо 115 години след появата на това чудо авиацията с гордост всеки българин може да отбележи приноса на първите дейци на родното въздухоплаване, донесли в малка България последните достижения на чисто новата технология за летене с апарати, по-тежки от въздуха.

Сили на САЩ достигнаха до падналия E-11

Специални сили на САЩ са достигнали мястото на катастрофата на самолет-ретранслатор E-11A, който се разби вчера, 27 януари 2020 г. и са прибрали телата на загиналия екипаж. Това съобщава Newsweek, позовавайки се на източници в Пентагона.

Меню