Безмер стартира участието си в „Тракийска звезда 2021”

190 прочитания

Авиобаза Безмер започна участието си в съвместната летателна тренировка „Тракийска звезда 2021“ с изпълнение на мисии за непосредствена авиационна поддръжка (НАП) на войските (CAS) по процедурите на НАТО. Това съобщиха от ВВС днес, 14 юли 2021 г.

Съвместно с F-16, опериращи от летище Граф Игнатиево, екипажите на самолет Су-25 излитат от летище Безмер и изпълняват координирано задачите под ръководството на квалифицирани предни авионасочвачи (JTACs) от ВВС на САЩ.

Мисията за НАП е една от най-сложните подготовки, особено в условия, близки до реалните, но е една от най-важните задачи, изпълнявани със самолети Су-25 от авиобаза Безмер. Поддържаните войски разчитат на огневата поддръжка осигурявана от самолетите. Необходимо е нанасяне на прецизни удари в точното време по сили на противника, разположен в непосредствена близост до поддържаните войски, координирано с останалите собствени средства за огнево въздействие.

По време на учението основно се отработват въпроси от тактиката, техниката и процедурите за НАП на СВ за правилно и безопасно изпълнение на мисията съгласно доктрините на НАТО.

Свързани теми

Предишна публикация
Върви обучението на екипажите, които ще летят на Zlin Z242
Следваща публикация
Загуба на пространствена ориентация е причината за катастрофата с майор Терзиев
190 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ВВС откри учебната си година

С тържествен строй на личния състав и посрещане на бойното знаме днес, 7 януари 2019 г. във военните формирования на Военновъздушните сили беше открита новата 2019-та учебна година.

Избраха изпълнител за поръчката за поддръжка на Bell 206

Компанията „Ротсас Интернешънъл” ЕООД е избрана за изпълнител на обществената поръчка с предмет поддръжката на леките еднодвигателни вертолети Bell 206, които са на въоръжение във ВВС. Това се чете от решение на министъра на отбраната от 16 ноември 2018 г., публикуван на сайта на МО.

Премиерът поиска президента Радев да поеме вината за инцидентите в авиацията

Премиерът Бойко Борисов поиска от Румен Радев, в качеството му на бивш командир на Военновъздушните сили, да поеме вината за инцидентите с летателни апарати от състава на ВВС. Това Борисов каза днес, 25 август 2018 г.

Меню