Cougar се включи в гасенето на горски пожар

97 прочитания

Вертолет AS 532AL Cougar от състава на ВВС с екипаж от 24-а авиационна база Крумово се включва в гасенето на горски пожар днес, 27 юли 2021 г. Това съобщиха от МО.

Военнослужещите ще извършват дейности по разузнаване от въздуха и пожарогасене на огъня, пламнал в борова гора в района на oбщина Твърдица, област Сливен.

Пожарът е пламнал по-рано през деня в труднодостъпна местност. Техниката и военнослужещите от ВВС се включват по молба на местните власти в подкрепа на действията на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Неофициално е известно, че в момента няма подготвен Ми-17, който да се включи в гасенето от въздуха, което налага използването на Cougar. Той има по-малък капацитет да носи вода чрез системата Bambi Bucket.

Вертолетите Cougar се включиха за първи път в гасенето на пожари от въздуха през миналия август.

Свързани теми

Предишна публикация
Продължава участието на ВВС в гасенето на пожара край Твърдица
Следваща публикация
От ГЕРБ се заинтересува кой изпълнява инфраструктурните проекти в Граф Игнатиево
97 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Су-25 в България – Началото

В средата на 80-те години бойната авиация на България се развива много динамично, като модернизацията…

Тракийска Есен 2019

На 30 септември 2019 г. на територията на летище Чешнегирово се проведе медиен ден в рамките на провелото се на територията на авиобазите Крумово и Чешнегирово съвместно българо-американско учение „Тракийска Есен 2019“.

Свръхнатоварване в бойното дежурство отчитат в Граф Игнатиево

На 11 януари 2018 г. в авиобаза Граф Игнатиево се проведе годишният анализ на подготовката на личния състав от базата в присъствието на командира на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков. Това съобщиха от авиобазата.

Меню