Cougar се включи в гасенето на горски пожар

96 прочитания

Вертолет AS 532AL Cougar от състава на ВВС с екипаж от 24-а авиационна база Крумово се включва в гасенето на горски пожар днес, 27 юли 2021 г. Това съобщиха от МО.

Военнослужещите ще извършват дейности по разузнаване от въздуха и пожарогасене на огъня, пламнал в борова гора в района на oбщина Твърдица, област Сливен.

Пожарът е пламнал по-рано през деня в труднодостъпна местност. Техниката и военнослужещите от ВВС се включват по молба на местните власти в подкрепа на действията на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Неофициално е известно, че в момента няма подготвен Ми-17, който да се включи в гасенето от въздуха, което налага използването на Cougar. Той има по-малък капацитет да носи вода чрез системата Bambi Bucket.

Вертолетите Cougar се включиха за първи път в гасенето на пожари от въздуха през миналия август.

Свързани теми

Предишна публикация
Продължава участието на ВВС в гасенето на пожара край Твърдица
Следваща публикация
От ГЕРБ се заинтересува кой изпълнява инфраструктурните проекти в Граф Игнатиево
96 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Заместник-министър Запрянов смени версията за случилото се в Граф Игнатиево

Летателният състав в авиобаза Граф Игнатиево не знаел какво се случва с 10-те двигателя, които били доставени от Русия и това породило напрежението в базата. Такава версия изказа днес, 26 октомври 2017 г., заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов.

Ден на отворените врати във Враждебна

Във връзка с Международният ден на авиацията и космонавтиката и 40-ата годишнина от космическия полет на първия български космонавт Георги Иванов, на 12 април 2019 г. (петък) 16-та транспортна авиогрупа Враждебна ще отвори врати за посетители. Това съобщиха оттам.

Два Ми-17 гасят цял ден пожара в Кресненското дефиле

Военнослужещи от Сухопътните войски и Военновъздушните сили днес, 25 август 2017 г., продължиха да помагат в овладяването на огнената стихия в землищата на селата Мечкул и Ощава, община Симитли. Това съобщиха от МО.

МО иска да прекрати спора с Airbus Helicopters срещу употребяван вертолет

Министерство на отбраната ще се опита да прекрати арбитражното дело срещу вертолетостроителя Airbus Helicopters (някога Eurocopter), като в замяна на оттегляне на своя иск ще поиска употребяван вертолет, който да замести катастрофиралия през миналото лято Panther. Това става ясно от заседание на Комисията по отбрана в НС.

Меню