За трети ден ВВС гасят от въздуха пожара край Твърдица

97 прочитания

Трети пореден ден военнослужещи и техника от състава на българските ВВС участват в гасенето на големия горски пожар в Стара планина в района на Община Твърдица, Област Сливен. Това съобщиха по-рано днес, 29 юли 2021 г. от МО.

От 07,00 часа сутринта стартира гасенето на пожара от въздуха с вертолет AS 532AL Cougar с екипажи от състава на 24-а авиационна база Крумово. 30 военнослужещи от Центъра за подготовка на специалисти в Сливен от състава на Сухопътните войски също са на терен, за да подкрепят усилията на противопожарните екипи.

Вчера, в продължение на повече от девет часа, вертолетът Cougar, с два екипажа, участва в гасенето на пожара. През целия ден бяха извършени общо 86 пуска на над 150 тона вода, като за зареждане на системата за пожарогасене „Bambi Bucket” се използва изкуствен водоем микроязовир в землището на Твърдица.

В късния следобед от МО обявиха, че пожарът е локализиран. Вертолетът Cougar е налетял четири часа за деня и е извършил 35 хвърляния, при което над пожара са изсипани 56 тона вода.

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС отново гасят голям горски пожар
Следваща публикация
Продължава участието на ВВС в гасенето на пожара край Твърдица
97 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Първи самолети, първа война

Днес близо 115 години след появата на това чудо авиацията с гордост всеки българин може да отбележи приноса на първите дейци на родното въздухоплаване, донесли в малка България последните достижения на чисто новата технология за летене с апарати, по-тежки от въздуха.

Авиацията на Армия-2018

Отбранителното изложение или както официално се именува, „международен военно-технически форум“, се проведе от 22 до 26 август 2018 г. в конгресно-изложбения център „Патриот“ до Кубинка, недалеч от Москва, а авиационните демонстрации бяха на военното летище в Кубинка. Заедно с това се провеждаха и редовни демонстрации на сухопътна техника с бойни стрелби на близкия полигон Алабино.

САЩ спря доставките на AH-1Z за Пакистан

Съединените щати са отказали да започнат доставката на щурмовите вертолети Bell AH-1Z Viper. Причините за това са политически, съобщава списанието „AirForces Monthly“.

Меню