ВВС отново гасят голям горски пожар

114 прочитания

Вертолет AS 532AL Cougar от състава на ВВС, с екипаж от 24-а авиационна база Крумово, се включва в гасенето на голям горски пожар, пламнал днес, 2 август 2021 г. Това съобщиха от МО.

От въздуха ще се извършват дейности по пожарогасене на огъня, който гори в труднодостъпна гориста местност в Стара планина в района на село Розино, Община Карлово, Област Пловдив. Техниката и военнослужещите от ВВС се включват по молба на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в подкрепа на действията по гасене на пожара.

През миналата седмица вертолет Cougar участва и в локализацията на горски пожар в района на Твърдица. Той бе овладян след тридневни усилия на авиаторите от Крумово.

Свързани теми

Предишна публикация
Повечето проекти в Граф Игнатиево са на ниво „идеен проект”
Следваща публикация
За трети ден ВВС гасят от въздуха пожара край Твърдица
114 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Авиокаст: Епизод 21

В този епизод се включваме, за да обсъдим актуалната тема за политическите настроения около втората…

Пускат обществена поръчка за поддръжка на Bell 206

Министерство на отбраната пусна на 22 февруари 2018 г. процедура за възлагане на обществена поръчка за ремонт и инспекции на агрегати, блокове и възли на вертолети Bell 206B-3, които са на въоръжение в българските ВВС.

Кения поръча C-27J и AW139

Кения е поръчала тактически-транспортни самолети C-27J Spartan и транспортни вертолети AW139. И двете сделки са с италианската компания Leonardo. Това съобщават медии в африканската страна.

Меню