ВВС отново гасят голям горски пожар

114 прочитания

Вертолет AS 532AL Cougar от състава на ВВС, с екипаж от 24-а авиационна база Крумово, се включва в гасенето на голям горски пожар, пламнал днес, 2 август 2021 г. Това съобщиха от МО.

От въздуха ще се извършват дейности по пожарогасене на огъня, който гори в труднодостъпна гориста местност в Стара планина в района на село Розино, Община Карлово, Област Пловдив. Техниката и военнослужещите от ВВС се включват по молба на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в подкрепа на действията по гасене на пожара.

През миналата седмица вертолет Cougar участва и в локализацията на горски пожар в района на Твърдица. Той бе овладян след тридневни усилия на авиаторите от Крумово.

Свързани теми

Предишна публикация
Повечето проекти в Граф Игнатиево са на ниво „идеен проект”
Следваща публикация
За трети ден ВВС гасят от въздуха пожара край Твърдица
114 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

An-30 BulAF

Само един кандидат за ремонта на Ан-30

Само един кандидат е заявил желание да участва в процедурата за възлагане на обществена поръчка за осигуряване на летателната годност на единствения самолет Ан-30 от състава на ВВС. Това се вижда в публикувания протокол от работата на комисията работеща по процедурата.

Адмирал Ефтимов: Няма нищо извънредно около руските бомбардировачи над Черно море

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов заяви, че няма нищо екстраординарно около активността на руските военни самолети над Черно море и реакцията на българската изтребителна авиация. Това каза той днес, 21 май 2020 г., след изслушване в Народното събрание.

Cougar от състава на ВВС претърпя инцидент в Пловдивско (обновена)

Вертолет AS 532AL Cougar от състава на българските ВВС е преминал днес, 21 август 2018 г., през далекопровод с високо напрежение в района на град Стамболийски, Пловдивско. При инцидента няма пострадали, но машината е сериозно повредена.

Унгария ремонтира и модернизира Ми-24 в Русия

Осем унгарски щурмови вертолета Ми-24В/П в момента преминават през ремонт и модернизация в 419-ти авиоремонтен завод намиращ се в Санкт Петербург. Това съобщава IHS Janes.

Две чешки компании искат да ремонтират двигателите на българските L-39

Чешките компании LOM Praha и Aero Vodochody са подали документи за участие в процедурата за възлагане на обществена поръчка за ремонт на три двигателя АИ-25ТЛ, които задвижват българските учебно-тренировъчни самолети L-39ZA. Това се вижда от протокола на работата на комисията, който бе публикуван днес, 11 април 2018 г.

Меню