ВВС продължава да гаси пожара в Карловско

162 прочитания

В 07,05 ч. тази сутрин вертолет AS 532AL Cougar от състава на 24-та авиационна база излетя отново, за да продължи участието си в гасенето на пожар, обхванал борова гора в труднодостъпна местност край село Розино, община Карлово. Това съобщиха днес, 3 август 2021 г. от ВВС.

Борбата с огнената стихия започна вчера следобед, а вертолет от състава на авиобазата излетя в 15,55 часа, за да помага на пожарникарите на земята. Гасенето на пожара продължи 4 часа и 25 минути, бяха извършени 16 пуска и бяха хвърлени над 25 тона вода. За зареждане на системата за пожарогасене „Bambi Bucket” с вода беше използван язовир „Мурла”.

Военнослужещи от 24-та авиационна база за втора поредна седмица активно се включват в гасене на горски пожари с вертолет. Екипажите работят при изключително трудни условия и успешното изпълнение на задачите в помощ на населението доказва добрата им подготовкам, казват още от ВВС.

Свързани теми

Предишна публикация
Защо (пак) няма достатъчно авиационна техника за борба с горските пожари?
Следваща публикация
Повечето проекти в Граф Игнатиево са на ниво „идеен проект”
162 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ВМС получиха употребяван вертолет AS 365N3+

Българските ВМС са получили днес, 20 ноември 2019 г., употребяван двудвигателен вертолет AS 365N3+ Dauphin, който трябва да замести катастрофиралия през 2017 г. борд 902.

Меню