ВВС продължава да гаси пожара в Карловско

162 прочитания

В 07,05 ч. тази сутрин вертолет AS 532AL Cougar от състава на 24-та авиационна база излетя отново, за да продължи участието си в гасенето на пожар, обхванал борова гора в труднодостъпна местност край село Розино, община Карлово. Това съобщиха днес, 3 август 2021 г. от ВВС.

Борбата с огнената стихия започна вчера следобед, а вертолет от състава на авиобазата излетя в 15,55 часа, за да помага на пожарникарите на земята. Гасенето на пожара продължи 4 часа и 25 минути, бяха извършени 16 пуска и бяха хвърлени над 25 тона вода. За зареждане на системата за пожарогасене „Bambi Bucket” с вода беше използван язовир „Мурла”.

Военнослужещи от 24-та авиационна база за втора поредна седмица активно се включват в гасене на горски пожари с вертолет. Екипажите работят при изключително трудни условия и успешното изпълнение на задачите в помощ на населението доказва добрата им подготовкам, казват още от ВВС.

Свързани теми

Предишна публикация
Защо (пак) няма достатъчно авиационна техника за борба с горските пожари?
Следваща публикация
Повечето проекти в Граф Игнатиево са на ниво „идеен проект”
162 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Две чешки компании искат да ремонтират двигателите на българските L-39

Чешките компании LOM Praha и Aero Vodochody са подали документи за участие в процедурата за възлагане на обществена поръчка за ремонт на три двигателя АИ-25ТЛ, които задвижват българските учебно-тренировъчни самолети L-39ZA. Това се вижда от протокола на работата на комисията, който бе публикуван днес, 11 април 2018 г.

Детайли по украинската сделка с Airbus Helicopters

Украинският парламент ратифицира договора между страната и Франция за продажба на 55 вертолета на Airbus Helicopters. Това дава възможност да се видят точните количества поръчана техника и финансовите условия.

Тайланд поръчва допълнителни H225M

Тайланд поръчва четири допълнителни военно-транспортни вертолети Airbus Helicopters H225M. Това съобщи днес, 20 септември 2018 г., производителя.

Филипините се отказват от покупката на Bell 412

Филипинският президент Родриго Дутерте обяви, че страната му ще се откаже от сделката за покупката на 16 транспортни вертолета Bell 412EPI, след като канадското правителство повдигна въпроса за използването им в евентуални сражения с бунтовници в страната.

Cougar гаси пожар в Рила

Военнослужещи от 24-а авиационна база – Крумово с вертолет AS 532AL Cougar се включиха днес,…
Меню