Млад пилот със самостоятелен полет на Су-25

224 прочитания

Вчера, 5 август 2021 г., в авиобаза Безмер старши лейтенант Георги Енев успешно изпълни първия си самостоятелен полет на самолет Су-25К. Това съобщиха от ВВС.

Старши лейтенант Енев е един от петимата обучаеми от стартиралия тази година на летище Безмер курс за приучване на млад летателен състав. Младият летец беше допуснат до изпълнение на самостоятелни полети след отлична оценка от проведения контролен полет по техника на пилотиране на средни височини от инструктора си майор Илия Енчев.

През следващата седмица предстои допускането до изпълнение на самостоятелни полети и на останалите пилоти от курса за приучване на самолет Су-25.

Реализирането на летателния курс за самолет Су-25 допринася за осигуряването на приемственост между поколенията в Базата за предно разполагане – Безмер, съобщават още от ВВС.

Свързани теми

Предишна публикация
40 години от старта на сателита „България 1300”
Следваща публикация
Защо (пак) няма достатъчно авиационна техника за борба с горските пожари?
224 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Предстоят стрелби на полигон Шабла

Екипажи на МиГ-29 от състава на авиобаза Граф Игнатиево ще проведат полети за изпълнение на отстрели, експериментални и бойни стрелби на зенитен полигон на Военновъздушните сили „Шабла“ в периода от 27 август до 31 август 2018 г. Това съобщават от ВВС.

80 години от първия полет на Ил-2

Днес се навършват 80 години от първия полет на знаменития щурмови самолет Ил-2, чийто първи полет става факт на 2 октомври 1939 г.

Меню