Cougar гаси пожар в Рила

100 прочитания

Военнослужещи от 24-а авиационна база – Крумово с вертолет AS 532AL Cougar се включиха днес, 10 август 2021 г., в дейностите за овладяването на пожара в района на Мусаленската пътека под хижа Ястребец в Рила планина. Това съобщиха от МО.

Вертолетът излетя от авиобазата в 17,10 часа. Екипажът има за задача да направи оглед на планинския район, обхванат от огъня.

Военнослужещите ще помогнат за овладяването на огнената стихия с обливане на терена с вода посредством системата за пожарогасене „Bambi Bucket”, с която е снабден вертолетът.

Екипажът от 24-а авиобаза Крумово участва в действията за гасенето на пожара в Рила планина по молба на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и по разпореждане на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Свързани теми

Предишна публикация
Украинските ВВС прехванаха Ан-2 с контрабанда
Следваща публикация
40 години от старта на сателита „България 1300”
100 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Представят антология с поезия писана от авиатори

На 10 октомври 2019 г. (четвъртък), от 18:30 ч., в Зала 1 на Централния военен клуб – София, ще бъде представена антологията „Поети, родени да летят“. Организатори са Командването на ВВС, Българското астронавтическо дружество – Пловдив и Издателство „Вион“.

Каракачанов смята, че днес е имало недоразумение, командирът на Граф Игнатиево посочи сериозни проблеми с техниката

Военният министър Красимир Каракачанов определи случилото се днес, 24 октомври 2017 г., в авиобаза Граф Игнатиево, като недоразумение, докато командирът на базата посочи, че има сериозни проблеми с изправността на авиационната техника.

Авиобаза Граф Игнатиево отбеляза 67 години от своето създаване

На 17 март 2018 г. се навършват 67 години от формирането на 19-ти изтребителен авиационен полк, чийто наследник е авиобаза Граф Игнатиево. По този повод днес, 16 март 2018 г. в района на летището се състоя тържествено честване. Това съобщиха от авиобазата.

Меню