Cougar гаси пожар в Рила

114 прочитания

Военнослужещи от 24-а авиационна база – Крумово с вертолет AS 532AL Cougar се включиха днес, 10 август 2021 г., в дейностите за овладяването на пожара в района на Мусаленската пътека под хижа Ястребец в Рила планина. Това съобщиха от МО.

Вертолетът излетя от авиобазата в 17,10 часа. Екипажът има за задача да направи оглед на планинския район, обхванат от огъня.

Военнослужещите ще помогнат за овладяването на огнената стихия с обливане на терена с вода посредством системата за пожарогасене „Bambi Bucket”, с която е снабден вертолетът.

Екипажът от 24-а авиобаза Крумово участва в действията за гасенето на пожара в Рила планина по молба на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и по разпореждане на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Свързани теми

Предишна публикация
Украинските ВВС прехванаха Ан-2 с контрабанда
Следваща публикация
40 години от старта на сателита „България 1300”
114 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Полша отново замисля модернизация на Ми-24

Полското военно министерство планира да започне диалог с потенциални доставчици за модернизацията на част от бойните вертолети Ми-24Д/В. Той ще се проведе от юли до септември 2019 г., като основната му цел е да се оцени изпълнимостта на проекта, които ще предвижда добавяне на ново оборудване и въоръжение.

ВВС участват в „Тракийска звезда 2018”

Българските Военновъздушни сили ще вземат участие в съвместна летателна тренировка “Тракийска звезда 2018”, която започва от днес, 16 юли 2018 г. Това съобщават от ВВС.

Бериев подписа две сделки за амфибията Бе-200

ТАНТК Бериев подписа две сделки за продажбата на летящите амфибии Бе-200. Договорите бяха разписани в рамките на изложението Гидроавиасалон – 2018 и са за общо 15 машини.

Президентът Радев критикува политическите реакции на случая в Граф Игнатиево

Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев разкритикува политическите реакции около случая в авиобаза Граф Игнатиево. Радев заяви, че напрежението в сектор „Сигурност” е тревожно и за него имало социални, технически и психологически причини.

Меню