Cougar гаси пожар в Рила

99 прочитания

Военнослужещи от 24-а авиационна база – Крумово с вертолет AS 532AL Cougar се включиха днес, 10 август 2021 г., в дейностите за овладяването на пожара в района на Мусаленската пътека под хижа Ястребец в Рила планина. Това съобщиха от МО.

Вертолетът излетя от авиобазата в 17,10 часа. Екипажът има за задача да направи оглед на планинския район, обхванат от огъня.

Военнослужещите ще помогнат за овладяването на огнената стихия с обливане на терена с вода посредством системата за пожарогасене „Bambi Bucket”, с която е снабден вертолетът.

Екипажът от 24-а авиобаза Крумово участва в действията за гасенето на пожара в Рила планина по молба на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и по разпореждане на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Свързани теми

Предишна публикация
Украинските ВВС прехванаха Ан-2 с контрабанда
Следваща публикация
40 години от старта на сателита „България 1300”
99 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Полетя първият сериен H160

Първият сериен вертолет Airbus Helicopters H160 изпълни дебютния си полет, като така се спази срока това да се случи преди тази Коледа. Това съобщава Flightglobal.

Бъдещето на българските Су-25

Белоруската компания „558-ми авиоремонтен завод“ („558 АРЗ“) и Министерството на отбраната са сключили на 28 ноември 2018 г. рамково споразумение (изходящ номер УД-12-95/28.11.2018) за възстановяване на летателната годност на Су-25. Какво ще представляват дейностите, които компанията ще извърши по българските машини и какво ще е бъдещето на щурмовия самолет в родните ВВС?

Нова донорска задача за C-27J

Днес, 19 март 2019 г. военно-транспортен самолет C-27J Spartan от състава на 16-та транспортна авиогрупа Враждебна извърши донорска задача по искане на Министерството на здравеопазването и заповед на началника на отбраната. Това съобщиха от ВВС.

Заместник-министър Запрянов: Генерал Стойков и неговия екип определиха орязването на пакета за F-16

Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, който бе натоварен с преговорния процес, заяви, че орязването по проекта за покупка на F-16, е плод на преценка на командира на ВВС генерал-майор Цанко Стойков. Това Запрянов каза днес, 11 юли 2019 г., в сутрешния блок на bTV.

Провежда се тренировката „Ramstein Guard BGR 2019”

В периода от 29 септември до 4 октомври 2019 г. българските Военновъздушни сили ще вземат участие в тренировка на сили и средства за ПВО за работа в условия на радиоелектронни смущения „Ramstein Guard BGR 2019”. Това съобщиха от ВВС.

Меню