Вертолет от състава на ВВС продължава да гаси в Рила

138 прочитания

В 07,25 ч. тази сутрин вертолет AS 532AL Cougar от авиобаза Крумово излетя, за да продължи участието си в гасенето на пожар в района на Мусаленската пътека под хижа Ястребец в Рила планина.  Това съобщиха от ВВС.

За зареждане на системата за пожарогасене „Bambi Bucket” с вода се използват водоизточници в района на град Самоков.

Вчера, вертолетът излетя в 17,11 ч., за да се включи в борбата с огнената стихия. Гасенето на пожара продължи над три часа, бяха извършени 10 пуска и бяха хвърлени 16 тона вода.

Вече трета седмица военнослужещите от авиационна база Крумово участват в гасенето на горски пожари с вертолет Cougar в различни части на България, като доказват добрата си подготовка и високия си професионализъм, съобщават още от ВВС.

Свързани теми

Предишна публикация
Сърбия планира да купи противопожарни Ка-32
Следваща публикация
Украинските ВВС прехванаха Ан-2 с контрабанда
138 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Тракийска Есен 2019

На 30 септември 2019 г. на територията на летище Чешнегирово се проведе медиен ден в рамките на провелото се на територията на авиобазите Крумово и Чешнегирово съвместно българо-американско учение „Тракийска Есен 2019“.

Русия се похвали с договор с България за ремонт на афганистански вертолети

Помощникът на руския президент по въпросите на военно-техническото сътрудничество Владимир Кожин е заявил в интервю за ТАСС, че има сключен договор с България за ремонт на вертолети на афганистанските въоръжени сили.

Меню