Вертолет от състава на ВВС продължава да гаси в Рила

134 прочитания

В 07,25 ч. тази сутрин вертолет AS 532AL Cougar от авиобаза Крумово излетя, за да продължи участието си в гасенето на пожар в района на Мусаленската пътека под хижа Ястребец в Рила планина.  Това съобщиха от ВВС.

За зареждане на системата за пожарогасене „Bambi Bucket” с вода се използват водоизточници в района на град Самоков.

Вчера, вертолетът излетя в 17,11 ч., за да се включи в борбата с огнената стихия. Гасенето на пожара продължи над три часа, бяха извършени 10 пуска и бяха хвърлени 16 тона вода.

Вече трета седмица военнослужещите от авиационна база Крумово участват в гасенето на горски пожари с вертолет Cougar в различни части на България, като доказват добрата си подготовка и високия си професионализъм, съобщават още от ВВС.

Свързани теми

Предишна публикация
Сърбия планира да купи противопожарни Ка-32
Следваща публикация
Украинските ВВС прехванаха Ан-2 с контрабанда
134 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Премиерът обеща в Долна Митрополия 2 млрд. за нова техника, самолетостроене, магистрала до Плевен и нови общежития

Премиерът Бойко Борисов раздаде многобройни обещания в Долна Митрополия, като обеща пред курсантите във факултет „Авиационен” на НВУ 2 млрд. за нова техника, самолетостоене в България, нови общежития и магистрала до Плевен догодина. Това стана днес, 3 май 2019 г.

Утре в София каца НАТО-вски AWACS

Статичен показ на самолет E-3A за далечно радиолокационно откриване и управление (AWACS) ще се състои утре, 5 юни 2018 г. на летище София. Това съобщават от МО.

МО очаквано избра РСК „МиГ” за изпълнител на поръчката за поддръжка на МиГ-29

Министерство на отбраната очаквано избра РСК „МиГ” за изпълнител на поръчката за интегрирана логистична поддръжка за българските изтребители. Това се вижда от решение на военния министър Красимир Каракачанов от 6 март 2018 г.

Меню