За пореден ден Cougar гаси край Югово

111 прочитания

Вертолет AS 532AL Cougar от състава на 24-а авиационна база – Крумово излетя в 16,53 часа днес, 21 август 2021 г., за да се включи отново в гасенето на пожара в Родопите в района на село Югово, община Лъки. Това съобщиха от MO.

Районът на пожара е труднодостъпен за гасене на терен. Екипажът на вертолета ще извърши обливане с вода от въздуха посредством системата за пожарогасене „bambi bucket”. Военнослужещите помагат за овладяването на огъня по молба на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

От 12 август насам продължава борбата с горския пожар в района на Югово. Периодично в усилията се включва вертолет Cougar от състава на ВВС.

Свързани теми

Предишна публикация
Ми-17 се включи в гасенето на пожара край Югово
Следваща публикация
Борисов: Решението за още F-16 е правилно, браво на Радев
111 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Генерал Стойков: Новият изтребител не е на ВВС, а на България

Официалният вестник на МО „Българска армия” публикува интервю с командира на ВВС генерал-майор Цанко Стойков, в което той говори за настоящата ситуация във военната ни авиация, за новия изтребител и други актуални теми.

Премиерът обеща в Долна Митрополия 2 млрд. за нова техника, самолетостроене, магистрала до Плевен и нови общежития

Премиерът Бойко Борисов раздаде многобройни обещания в Долна Митрополия, като обеща пред курсантите във факултет „Авиационен” на НВУ 2 млрд. за нова техника, самолетостоене в България, нови общежития и магистрала до Плевен догодина. Това стана днес, 3 май 2019 г.

Меню