За пореден ден Cougar гаси край Югово

110 прочитания

Вертолет AS 532AL Cougar от състава на 24-а авиационна база – Крумово излетя в 16,53 часа днес, 21 август 2021 г., за да се включи отново в гасенето на пожара в Родопите в района на село Югово, община Лъки. Това съобщиха от MO.

Районът на пожара е труднодостъпен за гасене на терен. Екипажът на вертолета ще извърши обливане с вода от въздуха посредством системата за пожарогасене „bambi bucket”. Военнослужещите помагат за овладяването на огъня по молба на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

От 12 август насам продължава борбата с горския пожар в района на Югово. Периодично в усилията се включва вертолет Cougar от състава на ВВС.

Свързани теми

Предишна публикация
Ми-17 се включи в гасенето на пожара край Югово
Следваща публикация
Борисов: Решението за още F-16 е правилно, браво на Радев
110 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Кой какво обещава?

На 25 март 2021 г. бе разпуснато 44-тото Народно събрание. От гледна точка на развитието…

Откриха отново Авиационната библиотека

Днес, 1 ноември 2019 г., се проведе тържественото откриване на обновената Авиационната библиотека на ВВС. Това съобщават от Военновъздушните сили.

Първият Су-25 замина за ремонт в Беларус

Първият щурмови самолет Су-25 от състава на българските ВВС е заминал днес, 28 август 2019 г., за основен ремонт в Беларус. Това научи АЕРО от собствени източници, като информацията бе потвърдена и от МО.

Меню