„Тракийско лято 2021” стартира

123 прочитания

На 24 август 2021 г. бе поставено началото на полетите в съвместната българо-американската летателна тренировка „Тракийско лято 2021”. Това съобщават от ВВС.

В дневния участък екипажи на българските ВВС изпълниха полети на малка височина съвместно с колегите от 37-ма въздушна транспортна ескадрила от Военновъздушните сили на САЩ в Европа. Полетите бяха в група от четири самолета. Този тип подготовка е изключително сложен по своята същност, тъй като изисква от страна на екипажите мобилизация, добра координация и висока степен на натренираност за изпълнение на задачи от подобен тип. Самолет C-27J Spartan изпълни и тактически маньоври за кацане на летище. Американската част, представлявана от своите самолети С-130J Hercules изпълниха стоварване на парашутисти по парашутен способ, а също така и локализиране на зенитно-ракетен комплекс 2K12 „Куб“.

По време на нощната част от съвместната летателна тренировка екипажи и самолети от състава на американските ВВС изпълниха полети на малка височина с използването на очила за нощно виждане.  Беше изпълнено стоварване на тактически групи по парашутен способ. Освен това в нощния участък бяха отработени и действията десантиране на товари. Нощните задачи бяха изпълнени на летище Чешнегирово.

Свързани теми

Предишна публикация
Американски C-130 тренират кацане на необорудвана площадка у нас
Следваща публикация
Пак не бяха запълнени бройките за „летец – пилот”
123 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Докладът за състоянието на Въоръжените сили чертае мрачна картина във ВВС

Приетият от Министерски съвет днес, 24 април 2019 г., „Доклад за състоянието на отбраната и Въоръжените сили на Република България” чертае картина на висока аварийност във ВВС, неизправна авиационна техника техника, остаряла инфраструктура и тежки проблеми в РТВ.

ВВС получи втори ремонтиран Ми-24

Авиобаза Крумово получи днес, 21 декември 2017 г., още един ремонтиран щурмови вертолет Ми-24. Така броя на изправните машини от този тип в базата достига до две.

Приключва тренировката „Ramstein Guard BGR 2019”

По време на тренировката „Ramstein Guard BGR 2019”, която приключва утре, 4 октомври 2019 г., бяха извършени съвместни тренировки между формирования от изтребителната авиация, щурмовата авиация, ЗРВ и РТВ на българските Военновъздушни сили в условията на радиоелектронни смущения. Това съобщават от ВВС.

Меню