Американски C-130 тренират кацане на необорудвана площадка у нас

136 прочитания

На 27 август 2021 г. транспортните самолети С-130 Hercules, участващи в съвместната българо-американска летателна тренировка „Тракийско лято 2021”, отработиха маньоври за действие от необорудвана площадка за излитане и кацане. Това съобщиха от ВВС.

Два самолета изпълниха задачи за кацане и излитане от пътния участък между селата Леново и Поройна. По този начин се повишава мобилността и натренираността на екипажите за използване на необорудвани летищни площадки. Полетите се изпълняват в дефицит на време, динамична обстановка, изискващи пределна мобилизация, повишено внимание, добра координация и натренираност на екипажите при изпълнението на този тип задачи.

През следващите дни до края на съвместната тренировка предстои изпълнение на полети във формация между българските самолети С-27J и американските – С-130 по различни тактически маршрути, съвместни полети за десантиране по парашутен способ на личен състав и хвърляне на товари. Медицински екипи от ВМА ще тренират задачи за изпълнение на авиомедицинска евакуация.

Свързани теми

Предишна публикация
Кацащ военен самолет е попречил на работата на противоградните ракети в пловдивско
Следваща публикация
„Тракийско лято 2021” стартира
136 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Боеготовността на F-35 страда от липса на резервни части

Флотът от изтребители F-35, с който разполагат САЩ, страда от липса на резервни части, което води със себе си и ниско ниво на боеготовност. Това се казва в доклад на Сметната палата на САЩ (Government Accountability Office), който бе публикуван на 25 април 2019 г.

ВВС на САЩ ще избират между Lockheed и Raytheon за производител на нови стратегически крилати ракети

ВВС на САЩ дадоха поръчка на американските отбранителни компании Lockheed Martin и Raytheon за изследователска и изпитателна работа по създаването на нова стратегическа крилата ракета с ядрена бойна глава.

ВВС на САЩ все пак ще купи леки бойни самолети

ВВС на САЩ все пак ще стартират конкурс за доставка на леки турбовитлови бойни самолети, като цели сключване на договор до края на септември 2019 г. Това се чете от сайта за потенциални обществени поръчки в САЩ FedBizOpps.

Меню