Американски C-130 тренират кацане на необорудвана площадка у нас

132 прочитания

На 27 август 2021 г. транспортните самолети С-130 Hercules, участващи в съвместната българо-американска летателна тренировка „Тракийско лято 2021”, отработиха маньоври за действие от необорудвана площадка за излитане и кацане. Това съобщиха от ВВС.

Два самолета изпълниха задачи за кацане и излитане от пътния участък между селата Леново и Поройна. По този начин се повишава мобилността и натренираността на екипажите за използване на необорудвани летищни площадки. Полетите се изпълняват в дефицит на време, динамична обстановка, изискващи пределна мобилизация, повишено внимание, добра координация и натренираност на екипажите при изпълнението на този тип задачи.

През следващите дни до края на съвместната тренировка предстои изпълнение на полети във формация между българските самолети С-27J и американските – С-130 по различни тактически маршрути, съвместни полети за десантиране по парашутен способ на личен състав и хвърляне на товари. Медицински екипи от ВМА ще тренират задачи за изпълнение на авиомедицинска евакуация.

Свързани теми

Предишна публикация
Кацащ военен самолет е попречил на работата на противоградните ракети в пловдивско
Следваща публикация
„Тракийско лято 2021” стартира
132 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Русия получи първия сериен Ил-76МД-90А

Първият сериен реактивен военно-транспортен самолет Ил-76МД-90А бе официално предаден на руските ВКС. Това е станало на официална церемония проведена вчера, 2 април 2019 г.

Първият сблъсък

На 1 август 1943 г. Военновъздушните сили на България, тогава известни, като Въздушните на Негово Величество войски или ВНВВ, за първи път влизат в пряк въздушен бой срещу многоброен и мотивиран противник, летящ на модерни бойни самолети. Какво се случва над България в онзи горещ неделен ден?

Меню