Двама нови летци започват да се приучават на МиГ-29

559 прочитания

Първи полет на МиГ-29 със своите инструктори изпълниха днес, 13 септември 2021 г., двама летци от състава на авиобаза Граф Игнатиево. Това съобщиха от ВВС.

След успешно проведените изпити, с които приключи тяхната теоретична подготовка, капитаните Денислав Танков и Георги Йорданов започват практическата част от курса за приучване на изтребителя МиГ-29.

В рамките летателната подготовка на типа самолет те ще преминат през всички етапи на неговото усвояване до ниво бойно използване.

Началник на курса е майор Иларион Иларионов, командир на Отделно учебно-бойно звено в авиобазата. Майор Димитър Метаксов, заместник-командир на изтребителната авиационна ескадрила, е другият инструктор, с който пилотите ще проведат летателното си обучение.

Още този месец предстои капитаните да направят първия си самостоятелен полет, а целият курс е планиран да завърши до края на настоящата година. Основна цел на командването е да се повиши брoят на летците, носещи бойно дежурство по охрана на въздушното пространство на страната ни. След курса ще продължи надграждането в летателните умения на летците до ниво, позволяващо им да встъпят в бойно дежурство.

Свързани теми

Предишна публикация
Вертолет от състава на ВВС гаси пожар в Рила
Следваща публикация
Сръбски МиГ-29 отново ще стрелят на Шабла
559 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

J-20 публично показа оръжейните си отсеци

Китайският изтребител от следващо поколение J-20 демонстрира оръжейните си отсеци в рамките на последния ден на авиационното изложение в Джухай. Това стана днес, 11 ноември 2018 г.

Авиокаст: Епизод 16

Продължение на темата за HEMS – Helicopter Emergency Medical Services в България. Какви бяха и…

Откриха новата учебна година във ВВС

Новата учебна 2018 година бе открита тържествено във всички военни формирования на Военновъздушните сили. При откриването в авиобаза Граф Игнатиево присъстваше командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков. Това съобщават от ВВС.

Бахрейн купува F-16V и модернизира наличните си F-16C/D до същия стандарт

Държавният департамент на САЩ даде разрешение за експорт на 19 изтребители F-16V и модернизация на 20 от сега наличните F-16C/D до същия стандарт. Това става ясно от съобщение до Конгреса на САЩ от Агенцията за сътрудничество в областта на отбраната и сигурността (DSCA).

Меню