Вертолет от състава на ВВС гаси пожар в Рила

75 прочитания

Вертолет AS 532AL Cougar с екипаж от 24-а авиобаза Крумово участва от 13,00 часа днес, 14 септември 2021 г., в дейностите по погасяване на горски пожар, който гори на територията на Национален парк „Рила“. Това съобщиха от МО.

Пожарът се развива в землището на село Бели Искър, Община Самоков, на голяма надморска височина, в труднодостъпна местност.

Вертолетът извършва погасяване на огъня от въздуха като зарежда системата „Bambi Bucket“ от язовир „Искър“ или друг подходящ водоизточник в близост. На борда на машината освен военнослужещите е и координатор от структурите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Свързани теми

Предишна публикация
Трети ден военен вертолет гаси в Рила
Следваща публикация
Двама нови летци започват да се приучават на МиГ-29
75 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Правителството заговори за пренасочване на военни вертолети към медицински и противопожарни задачи

Премиерът Бойко Борисов заговори за пренасочване на военни вертолети към изпълнение на медицински и противопожарни задачи. Това заяви той на заседанието на Министерски съвет, което бе проведено днес, 18 януари 2018 г.

Правителството даде 310 000 лв. целево, за оборудване на вертолети Cougar за гасене на пожари

Правителството одобри допълнителни разходи в размер 310 000 лв. по бюджета на Министерството на отбраната за 2018 г. Средствата са необходими за привеждане на два броя вертолети AS 532AL Cougar в готовност за изпълнение на задачи по гасене на горски пожари от въздуха. Това е гласувано на заседанието от днес, 27 юни 2018 г.

Вторият живот за МиГ-29 в България – част 1

Александър МЛАДЕНОВ описва предизвикателствата и постиженията при усвояването на пълните маневрени и бойни възможности на МиГ-29 в България в периода 2005–2009 г. като част от въвеждането и налагането на новия модел на бойна подготовка в изтребителната авиация.

За първите шест месеца на годината ВВС са налетели под 2000 часа

Часовете във въздуха за целите Военновъздушни сили на България за първите шест месеца на 2018 г. са 1950. Това се чете в отчет за изпълненото от МО в областта на отбранителната политика, който бе публикуван на 21 септември 2018 г.

Меню