Вертолет от състава на ВВС гаси пожар в Рила

78 прочитания

Вертолет AS 532AL Cougar с екипаж от 24-а авиобаза Крумово участва от 13,00 часа днес, 14 септември 2021 г., в дейностите по погасяване на горски пожар, който гори на територията на Национален парк „Рила“. Това съобщиха от МО.

Пожарът се развива в землището на село Бели Искър, Община Самоков, на голяма надморска височина, в труднодостъпна местност.

Вертолетът извършва погасяване на огъня от въздуха като зарежда системата „Bambi Bucket“ от язовир „Искър“ или друг подходящ водоизточник в близост. На борда на машината освен военнослужещите е и координатор от структурите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Свързани теми

Предишна публикация
Трети ден военен вертолет гаси в Рила
Следваща публикация
Двама нови летци започват да се приучават на МиГ-29
78 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Приключва тренировката „Ramstein Guard BGR 2019”

По време на тренировката „Ramstein Guard BGR 2019”, която приключва утре, 4 октомври 2019 г., бяха извършени съвместни тренировки между формирования от изтребителната авиация, щурмовата авиация, ЗРВ и РТВ на българските Военновъздушни сили в условията на радиоелектронни смущения. Това съобщават от ВВС.

ВВС демонстрираха способности пред Комитета по политика и сигурност на ЕС

Посланиците в Комитета по политика и сигурност на Европейския съюз (КОПС) посетиха авиобаза Граф Игнатиево днес, 7 юни 2018 г., където наблюдаваха демонстрация на военни способности от българските ВВС. Това съобщават от МО.

Су-25 стреля на „Шабла 2020“

Българските ВВС разпространиха ефектно видео от участието на Су-25 на Съвместните бойни стрелби по въздушни…

МО отхвърля информацията, че Турция ще охранява небето ни

Министерството на отбраната отхвърли внушенията, които се появиха в някои медии, че се водят преговори с Турция за съвместна охрана на въздушното ни пространство. По-рано днес, 29 май 2018 г., в редица медии се появи новината, че страната ни преговаря с Турция за съвместен „ер полисинг“. Тя бе на база погрешно тълкуване на Доклада за състоянието на въоръжените ни сили. 

Събития в цялата страна по случай 12 април

Празникът на авиацията и космонавтиката ще бъде отбелязан със събития из цялата страна, включително дни на отворените врати във военни бази и празнични програми. Това ще стане утре, 12 април 2019 г.

Меню