Млади пилоти със самостоятелен полет на МиГ-29

440 прочитания

След успешно преминати контролни полети, капитаните Георги Йорданов и Денислав Танков бяха допуснати и извършиха първи самостоятелен полет на МиГ-29 на 19 и 20 октомври 2021 г. Това съобщиха от ВВС.

По традиция, след самостоятелните кацания на двамата, в присъствието на летателния и инженерно-технически състав на старта, командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Николай Русев им връчи сертификати.

„Поводи, като този, осмислят волята на командно-инструкторския състав в осигуряването на приемственост в обучението и подготовката на нови летци-изтребители за отговорните задачи по охрана на въздушното пространство! Всяко Ваше постижение в обучението и напредък в летателната подготовката са повод за нашата радост и гордост!“, отбеляза генерал Русев.

Той им пожела още много и безаварийни полети.

Практическата част от обучението на МиГ-29 започна през септември 2021 г. Началник на курса е майор Иларион Иларионов, командир на Отделно учебно-бойно звено в авиобазата. Майор Димитър Метаксов, заместник-командир на изтребителната авиационна ескадрила, е другият инструктор, с който пилотите провеждат летателното си обучение.

В рамките подготовката на типа самолет, те ще преминат през всички етапи на неговото усвояване до ниво бойно използване включително.

Свързани теми

Предишна публикация
Су-25 в България – Началото
Следваща публикация
Стартира летателната тренировка Castle Forge 2021
440 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

САЩ са обещали задълбочен технологичен трансфер за японския F-3

Съединените щати са обещали по-задълбочен технологичен трансфер около разработвания от Япония изтребител от следващо поколение F-3. Това съобщава местният вестник Yomiuri Shimbun, цитиращ собствени източници от японското правителство.

Цветан Цветанов: Не чух за държава от НАТО, която да няма F-16

„Във всички доклади и информацията, която бе изнесена, аз не чух държава членка на НАТО или съседна нам държава, с изключение на Сърбия, където на въоръжение да има нещо по-различно от F-16. Или F-35, за държави, където започва съответното договаряне”, това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, след заседанието на КСНС, което се проведе днес, 19 април 2018 г.

Сателитна снимка потвърди наличието на Су-57 в Сирия

Сателитна снимка на руската авиобаза Хмеймим в Сирия потвърди наличието там на поне два прототипа на изтребители от следващо поколение Су-57. Все още липсва официално потвърждение на новината от руска страна.

Млади пилоти с класна специалност „Военен пилот – първи клас”

На младите пилоти старши лейтенантите Светослав Пентиев, Александър Иванов, Аспарух Пашов и Йордан Тонев от авиобаза Граф Игнатиево и ВВУБ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия бе присвоена степен за класна специалност „Военен пилот – първи клас”. Това бе съобщено от ВВС.

Меню