Нов командир на зенитно-ракетната база

213 прочитания

На 3 ноември 2021 г. се проведе церемония по сдаване и приемане на длъжността „Командир” на Зенитно-ракетната база от състава на Военновъздушните сили. Това съобщиха от ВВС.

Командирът на базата, полковник Валери Ценов, подписа акт за сдаване на длъжността пред комисия от Командването на ВВС, с председател бригаден генерал Петьо Мирчев, с който предава командването, поради напускане на армията и преминаване в запаса. Постът беше приет от заместник-командира полковник Димо Илиев.

Със заповед на министъра на отбраната полковник Валери Ценов беше освободен от заеманата длъжност по негово желание.

„Когато преди 31 години започвах службата си в ЗРВ не съм си и мечтал, че някога ще застана начело на войските. Всичко постигнато в периода, в който ги оглавявах, е плод на колективния труд, духа, знанията и уменията на всички  вас. Благодаря ви, че заедно  написахме част от историята на ЗРВ така, че да можем да се гордеем с резултатите. За тези успехи ние имахме подкрепата и доверието на командването на ВВС, които ни даваха увереност и мотивация. Убеден съм, че с настоящето командване ще продължите все така отдадено и успешно да работите за защитата на родното небе.”, заяви полковник Ценов и пожела на колегите си здраве и само поразени професионални и житейски цели.

На събитието присъства командирът на ВВС сили генерал-майор Димитър Петров,  представител на сектор „Зенитно-ракетни войски” на отдел „Подготовка” на Командването на ВВС, както и командирите на формированията от състава на Базата.

Генерал-майор Димитър Петров сподели, че познава и е приятел с полковник Ценов отдавна:

„Неговият изключителен професионализъм и скромност са известни. Затова от една страна съм натъжен, че се разделяме с такъв стойностен командир, но и подкрепям решението му да направи избор без да е притискан от обстоятелства. Желая му здраве и сполука с това, с което се захваща извън армията. А със способния си и високомотивиран колектив, вярвам, че Зенитно-ракетната база, все така ще върви само напред и нагоре, както казваме авиаторите”.

Победи в по-нататъшния път на досегашния командир на Базата пожела и полковник Димо Илиев. Той обеща, че с колегите си ще продължат да надграждаме постигнатото до момента, да се борят за развитието на войските, за повишаването на подготовката и за така очакваното превъоръжаване. И както досега да гарантират въздушния суверенитет и стриктно и точно да изпълняват  поставените задачи.

Свързани теми

Предишна публикация
Адмирал Ефтимов настоя за бърза покупка на нови радари
Следваща публикация
„Йотов и син” обжалват процедурата за ремонт на L-39
213 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Омагьосаният кръг

Има една мъдрост без ясен автор, която гласи – „Каквото и да ти разправят, знай…

Курсанти с първи самостоятелен полет

Между 23 и 26 юли 2018 г., курсантите – летци 1-ви курс от Факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски“ изпълниха първите си самостоятелни полети на летище Долна Митрополия. Това съобщават от ВВС.

Сбогом, моя любов!

Всяко нещо, което има начало, има и край. В България кариерата на еднодвигателния реактивен изтребител…

Ден на отворените врати в Долна Митрополия

С много настроение премина Денят на отворени врати, организиран от ВВУБ „Георги Бенковски” по случай Международния ден на детето. Той се проведе днес, 1 юни 2018 г. Това съобщават от учебната авиобаза.

Избраха изпълнител за поръчката за поддръжка на Bell 206

Компанията „Ротсас Интернешънъл” ЕООД е избрана за изпълнител на обществената поръчка с предмет поддръжката на леките еднодвигателни вертолети Bell 206, които са на въоръжение във ВВС. Това се чете от решение на министъра на отбраната от 16 ноември 2018 г., публикуван на сайта на МО.

Възстановиха парашутните скокове с L-410

След 11 години прекъсване, отново стартираха парашутни скокове с двудвигателните военно-транспортни самолети L-410UVP-E от състава на българските ВВС. Това съобщават от ВВВУ „Георги Бенковски”.

Меню