Нов командир на зенитно-ракетната база

195 прочитания

На 3 ноември 2021 г. се проведе церемония по сдаване и приемане на длъжността „Командир” на Зенитно-ракетната база от състава на Военновъздушните сили. Това съобщиха от ВВС.

Командирът на базата, полковник Валери Ценов, подписа акт за сдаване на длъжността пред комисия от Командването на ВВС, с председател бригаден генерал Петьо Мирчев, с който предава командването, поради напускане на армията и преминаване в запаса. Постът беше приет от заместник-командира полковник Димо Илиев.

Със заповед на министъра на отбраната полковник Валери Ценов беше освободен от заеманата длъжност по негово желание.

„Когато преди 31 години започвах службата си в ЗРВ не съм си и мечтал, че някога ще застана начело на войските. Всичко постигнато в периода, в който ги оглавявах, е плод на колективния труд, духа, знанията и уменията на всички  вас. Благодаря ви, че заедно  написахме част от историята на ЗРВ така, че да можем да се гордеем с резултатите. За тези успехи ние имахме подкрепата и доверието на командването на ВВС, които ни даваха увереност и мотивация. Убеден съм, че с настоящето командване ще продължите все така отдадено и успешно да работите за защитата на родното небе.”, заяви полковник Ценов и пожела на колегите си здраве и само поразени професионални и житейски цели.

На събитието присъства командирът на ВВС сили генерал-майор Димитър Петров,  представител на сектор „Зенитно-ракетни войски” на отдел „Подготовка” на Командването на ВВС, както и командирите на формированията от състава на Базата.

Генерал-майор Димитър Петров сподели, че познава и е приятел с полковник Ценов отдавна:

„Неговият изключителен професионализъм и скромност са известни. Затова от една страна съм натъжен, че се разделяме с такъв стойностен командир, но и подкрепям решението му да направи избор без да е притискан от обстоятелства. Желая му здраве и сполука с това, с което се захваща извън армията. А със способния си и високомотивиран колектив, вярвам, че Зенитно-ракетната база, все така ще върви само напред и нагоре, както казваме авиаторите”.

Победи в по-нататъшния път на досегашния командир на Базата пожела и полковник Димо Илиев. Той обеща, че с колегите си ще продължат да надграждаме постигнатото до момента, да се борят за развитието на войските, за повишаването на подготовката и за така очакваното превъоръжаване. И както досега да гарантират въздушния суверенитет и стриктно и точно да изпълняват  поставените задачи.

Свързани теми

Предишна публикация
Адмирал Ефтимов настоя за бърза покупка на нови радари
Следваща публикация
„Йотов и син” обжалват процедурата за ремонт на L-39
195 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

C-27J превози ранената курсантка до София

Днес, 5 април 2019 г., военно-транспортен самолет C-27J Spartan от състава на 16-а транспортна авиационна група изпълни специална санитарна задача по маршрут София – Горна Оряховица – София, за превоз на тежко ранена курсантка от Националния военен университет. Това съобщават от ВВС.

„Тракийско лято 2021” стартира

На 24 август 2021 г. бе поставено началото на полетите в съвместната българо-американската летателна тренировка…
Меню