ВВС се похвалиха с още изправни МиГ-29

1K прочитания

В авиобаза Граф Игнатиево успешно преминаха летателните изпитвания на два изтребителя МиГ-29. Това съобщиха от ВВС днес, 12 ноември 2021 г.

МиГ-29УБ с борден номер 33 е бил облетян след приключване на контролно-възстановителните работи, изпълнявани на всеки 1000-часа нальот на самолета и подмяна на двигателите.

Пилотите, осъществили полета са бригаден генерал Николай Русев и подполковник Любомир Славов. Те изразиха своето удовлетворение от работата на самолета и двигателите при проведения полет.

През изминалата седмица беше успешно извършено облитане на самолет МиГ-29 с регистрационен знак 37, пилотиран от майор Иларион Иларионов след завършване на 200-часово периодично обслужване и подмяна на двигателите на самолета.

С това броят на изправните самолети, участващи в носенето на бойното дежурство и осигуряващи воденето на летателната дейност в авиобазата, се увеличи с още два, съобщиха от ВВС.

Командването на авиобазата благодари на инженерно-техническия състав за положените усилия и изпълнението на дейностите по самолетите.

Свързани теми

Предишна публикация
Борисов призна, че без ДПС е нямало да има сделка за F-16
Следваща публикация
Castle Forge 2021
1K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Тази година се подписва договор за 12 броя Су-57

В рамките на 2018 г. ще бъде подписан договор за производството на първите 12 серийни изтребители от следващо поколение Су-57. Това е заявил руският заместник-министър на отбраната Юрий Борисов, цитиран от ТАСС.

ВВС демонстрираха способности пред Комитета по политика и сигурност на ЕС

Посланиците в Комитета по политика и сигурност на Европейския съюз (КОПС) посетиха авиобаза Граф Игнатиево днес, 7 юни 2018 г., където наблюдаваха демонстрация на военни способности от българските ВВС. Това съобщават от МО.

Меню