ВВС се похвалиха с още изправни МиГ-29

1K прочитания

В авиобаза Граф Игнатиево успешно преминаха летателните изпитвания на два изтребителя МиГ-29. Това съобщиха от ВВС днес, 12 ноември 2021 г.

МиГ-29УБ с борден номер 33 е бил облетян след приключване на контролно-възстановителните работи, изпълнявани на всеки 1000-часа нальот на самолета и подмяна на двигателите.

Пилотите, осъществили полета са бригаден генерал Николай Русев и подполковник Любомир Славов. Те изразиха своето удовлетворение от работата на самолета и двигателите при проведения полет.

През изминалата седмица беше успешно извършено облитане на самолет МиГ-29 с регистрационен знак 37, пилотиран от майор Иларион Иларионов след завършване на 200-часово периодично обслужване и подмяна на двигателите на самолета.

С това броят на изправните самолети, участващи в носенето на бойното дежурство и осигуряващи воденето на летателната дейност в авиобазата, се увеличи с още два, съобщиха от ВВС.

Командването на авиобазата благодари на инженерно-техническия състав за положените усилия и изпълнението на дейностите по самолетите.

Свързани теми

Предишна публикация
Борисов призна, че без ДПС е нямало да има сделка за F-16
Следваща публикация
Castle Forge 2021
1K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Призовават Плевнелиев по делото срещу Ненчев за поддръжката на МиГ-29

Бившият президент Росен Плевнелиев също ще бъде свидетел по делото срещу бившия военен министър Николай Ненчев за МиГ-29. Той бе призован за дневшното заседание, но се оказа в чужбина и разпитът му бе отложен за следващия път.

Премиерът Борисов: F-16 е по-добър

Премиерът Бойко Борисов заяви, че F-16 Block 70 е по-добър самолет от всички останали, които ни се предлагат. Така той предопределя избора за нов изтребител за ВВС, макар и да повтори на няколко пъти, че не желае да се меси в решението на комисията. Това каза той днес, 14 декември 2018 г., пред репортери в Брюксел.

Китай получи още пет Су-35

На 30 ноември 2017 г. пет многоцелеви изтребители Су-35 са били прехвърлени от Русия в Китай, с което броя на доставените самолети по договора от 2015 г. достига 14.

Меню