ВВС се похвалиха с още изправни МиГ-29

1K прочитания

В авиобаза Граф Игнатиево успешно преминаха летателните изпитвания на два изтребителя МиГ-29. Това съобщиха от ВВС днес, 12 ноември 2021 г.

МиГ-29УБ с борден номер 33 е бил облетян след приключване на контролно-възстановителните работи, изпълнявани на всеки 1000-часа нальот на самолета и подмяна на двигателите.

Пилотите, осъществили полета са бригаден генерал Николай Русев и подполковник Любомир Славов. Те изразиха своето удовлетворение от работата на самолета и двигателите при проведения полет.

През изминалата седмица беше успешно извършено облитане на самолет МиГ-29 с регистрационен знак 37, пилотиран от майор Иларион Иларионов след завършване на 200-часово периодично обслужване и подмяна на двигателите на самолета.

С това броят на изправните самолети, участващи в носенето на бойното дежурство и осигуряващи воденето на летателната дейност в авиобазата, се увеличи с още два, съобщиха от ВВС.

Командването на авиобазата благодари на инженерно-техническия състав за положените усилия и изпълнението на дейностите по самолетите.

Свързани теми

Предишна публикация
Борисов призна, че без ДПС е нямало да има сделка за F-16
Следваща публикация
Castle Forge 2021
1K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Австрийският парламент не намери данни за корупция по сделката с Eurofighter

Комисия към австрийския парламент е стигнала до заключение, че няма данни за корупция при сделката за покупка на изтребителите Eurofighter. Това се казва в окончателния доклад на комисията, който е цитиран от Reuters.

Беларус ще ремонтира Су-25

Белоруският „558-ми авиоремонтен завод“ в Барановичи ще изпълни обществената поръчка за ремонта на щурмовите самолети Су-25 на нашите ВВС. Това се чете в решение на министъра на отбраната от 23 октомври 2018 г.

Lockheed Martin е била фаворитизирана при избора на F-35 в Южна Корея

Lockheed Martin е била изкуствено фаворитизирана от южнокорейските военни, по време на процедурата за избор на нов изтребител. Това твърди опозиционната Партия на справедливостта, цитирана от The Korea Times.

Анализ в 24-та авиобаза

На 15 януари 2021 г. на летище Крумово се проведе годишен анализ на дейността на…
Меню