ВВС се похвалиха с още изправни МиГ-29

1K прочитания

В авиобаза Граф Игнатиево успешно преминаха летателните изпитвания на два изтребителя МиГ-29. Това съобщиха от ВВС днес, 12 ноември 2021 г.

МиГ-29УБ с борден номер 33 е бил облетян след приключване на контролно-възстановителните работи, изпълнявани на всеки 1000-часа нальот на самолета и подмяна на двигателите.

Пилотите, осъществили полета са бригаден генерал Николай Русев и подполковник Любомир Славов. Те изразиха своето удовлетворение от работата на самолета и двигателите при проведения полет.

През изминалата седмица беше успешно извършено облитане на самолет МиГ-29 с регистрационен знак 37, пилотиран от майор Иларион Иларионов след завършване на 200-часово периодично обслужване и подмяна на двигателите на самолета.

С това броят на изправните самолети, участващи в носенето на бойното дежурство и осигуряващи воденето на летателната дейност в авиобазата, се увеличи с още два, съобщиха от ВВС.

Командването на авиобазата благодари на инженерно-техническия състав за положените усилия и изпълнението на дейностите по самолетите.

Свързани теми

Предишна публикация
Борисов призна, че без ДПС е нямало да има сделка за F-16
Следваща публикация
Castle Forge 2021
1K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Какво се казва в отговорите на МО към Президентството

Вчера, 24 юли 2019 г., министърът на отбраната Красимир Каракачанов обяви, че повереното му министерство е изготвило 19-страници отговори на въпросите, които президентът Румен Радев отправи по сделката за покупка на F-16. Действително, снощи след 20 часа, на сайта на МО бе качен документ в pdf-формат, в който се съдържат 19 въпроса и отговори към тях.

Какво ново може да разберем по сделката за F-16 от този документ?

Безмер с 500 полета през 2018 г.

Успешно изпълнение на поставените от Командването на ВВС цели и задачи, въпреки значителното забавяне на възобновяването на плановата летателна дейност отчете База за предно разполагане – Безмер на състоялия се на 14 януари Анализ на подготовката и войсковия ред през 2018 г.

Меню