ВВС помогнаха при нова донорска ситуация

56 прочитания

Сутринта на 11 януари 2022 г., самолет C-27J Spartan от състава на 16-та авиационна база на Военновъздушните сили излетя от летище София до летище Варна за нуждите на Министерството на здравеопазването. Това съобщиха от ВВС.

Полетът беше с цел осигуряване на въздушен транспорт на два медицински екипа от ВМА МБАЛ – София и УМБАЛ „Александровска”. Целта на полета бе свързана с възникнала донорска ситуация за органи за трансплантация в УМБАЛ „Св.Марина” – град Варна. Екипажът осъществил полета бе в състав: капитан Георги Пъшев – командир, капитан Николай Георгиев – помощник-командир и капитан Пламен Пехливанов – борден инженер.

Задачата бе изпълнена успешно въпреки сложните метеорологични условия.  В 13,48 часа самолет C-27J кацна обратно на летище София.

Свързани теми

Предишна публикация
Авиокаст: Епизод 11
Следваща публикация
КЗК уважи жалбата на „Йотов и син” за ремонта на L-39
56 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Cougar гаси пожар в Рила

Екипаж от авиобаза Крумово с вертолет AS 532AL Cougar беше задействан в 13,15 часа днес,…
Graf Tech MiG-29 bulaf

Авиобаза Граф Игнатиево работи в условията на извънредно положение

Летателната дейност на екипажите на самолети МиГ-29, носещи бойно дежурство, се провежда регулярно с цел поддържане на подготовката и носене на непрекъснато бойно дежурство. Това се казва в съобщение на МО, публикувано днес, 24 април 2020 г.

Меню