Анализ за 2021 г. в 24-та авиобаза

112 прочитания

Днес, 14 януари 2022 г. в Крумово се проведе годишен анализ на дейността на 24-та авиационна база за 2021 г., на който присъстваше командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров. Това съобщиха от ВВС.

Командирът на авиобазата, бригаден генерал Димитър Иванов отбеляза, че 2021 г. постави много предизвикателства пред личния състав при изпълнение на ежедневните задачи. Дейността беше провеждана в условия на дефицит от финансови и материални средства и в сложна обстановка, възникнала от продължаващото разпространение на коронавируса Covid-19.

Летците от авиобазата взеха участие във всички планирани за 2021 г. учения и съвместни тренировки. Също така се проведоха полети над море за поддържането подготовката на летателния състав. Освен с авиационна техника и летателни екипажи 24-та авиационна база се включи и с личен състав в организирането, планирането и осигуряването на безопасността на ученията. По време на участието в съвместни тренировки екипажите придобиха опит по планиране и провеждане на операции в многонационална среда.

Също така през 2021 г. бяха изпълнени полети за транспортиране по въздуха и монтаж на мемориален кръст в землището на Лесидрен, пожарогасене в районите на Твърдица, Розино, Михилци, Боровец, Югово, Национален парк „Рила” и Карлово, задача за разузнаване и унищожаване на авиобомба, открита в района на летище Чешнегирово, както и специална задача за издирване и транспортиране на пострадала жена, паднала във високопланинска местност под връх Джано в Национален парк „Пирин”. Годината беше една от най-натоварените по отношение на гасене на пожари за авиобазата и благодарение на усилията на личния състав бяха спасени от огъня няколко населени места и хиляди декари гори.

Бригаден генерал Иванов благодари на личния състав за неуморния труд и проявената отговорност при изпълнение на ежедневната дейност и изрази увереност, че авиобазата ще продължи да се справя успешно и с предстоящите през 2022 година задачи, въпреки всички кадрови, финансови, логистични и епидемиологични предизвикателства.

Командирът на Военновъздушните сили, генерал-майор Димитър Петров, даде положителна оценка за работата на авиобазата през 2021 година. Той очерта основните направления за бъдеща дейност и пожела на личния състав успешна 2022 година.

Свързани теми

Предишна публикация
Анализ за 2021 г. на 3-та авиобаза
Следваща публикация
Годишен анализ на 16-та авиобаза
112 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Унгария купува 20 броя H145M

Унгарските ВВС ще се сдобият с 20 броя от двудвигателните вертолети Airbus Helicopters H145M. Това обяви производителят днес, 29 юни 2018 г.

Швеция използва Gripen срещу горските пожари

Шведски ВВС се принудиха да използват многоцелевия изтребител Gripen за борба с големите горски пожари, които бушуват в момента в северната страна. Самолетът е бомбардирал малки пожари на военен полигон с добри резултати.

А109К-2 на Кончето в Пирин

Хеликоптер А109К-2 на авиационния оператор „Хели Ер“ изпълни превоз на товари на външно окачване на 2760 метра надморска височина в Пирин.

Меню