Авиокаст: Епизод 12

82 прочитания

В този епизод разглеждаме драмата между 5G и пътническите самолетите – как мобилните мрежи от пето поколение влияят на безопасността на полетите и има ли основания за притеснение, какви са разликите в ситуацията между САЩ и Европа и защо.

Още, ще има ли скоро ремонт на учебно-тренировъчните самолети L-39ZA от състава на българските ВВС, защо процедурата се обжалва и кои са заинтересованите страни.

И още, докъде стигна сагата с местенето на най-големия авиационен музей в България от летище Крумово към пловдивския квартал „Тракия“. Нужно ли е това и ще се случи ли въобще?

Spotify

iTunes

YouTube

Свързани теми

Предишна публикация
В близките дни у нас ще бъдат разположени испански Eurofighter
Следваща публикация
Две компании искат да поддържат българските Bell 206
82 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

МО иска да ремонтира два L-39

Министерство на отбраната стартира вчера, 18 февруари 2019 г., обществена поръчка за ремонт на два реактивни учебно-тренировъчни самолета L-39ZA. Очакваната стойност на поръчката е малко над 8,33 млн. лева без ДДС.

Стартира българо-американската тренировка „Тракийски орел 2018“

Днес, 4 май 2018 г., в авиобаза Граф Игнатиево с официална церемония беше обявено началото на българо-американската летателна тренировка “Тракийски орел 2018”. Тя се провежда съгласно Плана за съвместна българо-американска подготовка и учения за 2018 г. Това съобщават от ВВС.

Две чешки компании искат да ремонтират двигателите на българските L-39

Чешките компании LOM Praha и Aero Vodochody са подали документи за участие в процедурата за възлагане на обществена поръчка за ремонт на три двигателя АИ-25ТЛ, които задвижват българските учебно-тренировъчни самолети L-39ZA. Това се вижда от протокола на работата на комисията, който бе публикуван днес, 11 април 2018 г.

Провали се обществената поръчка за ремонт на двигателите на L-39

Обществената поръчка за ремонт на три двигателя АИ-25ТЛ, които задвижват българските учебно-тренировъчни самолети L-39ZA, се провали. Това се чете в решение на министъра на отбраната, което бе публикувано днес, 5 юли 2018 г.

Меню