C-27J за пореден път помогна при донорска ситуация

126 прочитания

Дежурен екипаж на военно-транспортен самолет C-27J Spartan от авиобаза Враждебна беше задействан на 28 януари 2022 г. вечерта със задача да транспортира медицински екип от УМБАЛ „Св. Екатерина“ при създадена донорска ситуация за органна трансплантация. Това съобщиха от МО.

Командир на екипажа бе майор Стоян Барев, помощник-командир – майор Веселин Асенов и борден инженер – капитан Николай Михайлов. Самолетът излетя в 19,42 часа и кацна на летище Варна в 20,42 часа. В  23,55 часа същата вечер самолетът се приземи обратно на летище София като задачата по транспортирането на медицинския екип беше изпълнена успешно.

Екипажът беше задействан със заповед на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов по заявка на Министерството на здравеопазването.

Свързани теми

Предишна публикация
Нови летци-изтребители на дежурство
Следваща публикация
Ремонтът на Граф Игнатиево страда от липса на мениджмънт
126 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Български и сръбски МиГ-29 стрелят на Шабла (галерия)

Български и сръбски изтребители МиГ-29 извършиха бойни стрелби на зенитния полигон „Шабла“. И двете страни участваха в стрелбите с по два едноместни и един двуместен МиГ-29, и двете страни стреляха с ракети „въздух – въздух“ Р-60МК и Р-73Э. Полетите се осъществяваха от авиобаза Граф Игнатиево. Повече за стрелбите може да прочетете тук.

Приключи летателното учение ETAP-C 19-2

Днес, 11 април 2019 г. се проведе тържествена церемония, на която бяха връчени сертификатите от летателното учение „Европейски курс за усъвършенстване на тактическата подготовка на военно-транспортната авиация 19-2”(ETAP-C 19-2). Това съобщиха от ВВС.

Меню