C-27J за пореден път помогна при донорска ситуация

127 прочитания

Дежурен екипаж на военно-транспортен самолет C-27J Spartan от авиобаза Враждебна беше задействан на 28 януари 2022 г. вечерта със задача да транспортира медицински екип от УМБАЛ „Св. Екатерина“ при създадена донорска ситуация за органна трансплантация. Това съобщиха от МО.

Командир на екипажа бе майор Стоян Барев, помощник-командир – майор Веселин Асенов и борден инженер – капитан Николай Михайлов. Самолетът излетя в 19,42 часа и кацна на летище Варна в 20,42 часа. В  23,55 часа същата вечер самолетът се приземи обратно на летище София като задачата по транспортирането на медицинския екип беше изпълнена успешно.

Екипажът беше задействан със заповед на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов по заявка на Министерството на здравеопазването.

Свързани теми

Предишна публикация
Нови летци-изтребители на дежурство
Следваща публикация
Ремонтът на Граф Игнатиево страда от липса на мениджмънт
127 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Вторият живот за МиГ-29 в България – част 1

Александър МЛАДЕНОВ описва предизвикателствата и постиженията при усвояването на пълните маневрени и бойни възможности на МиГ-29 в България в периода 2005–2009 г. като част от въвеждането и налагането на новия модел на бойна подготовка в изтребителната авиация.

Първият сблъсък

На 1 август 1943 г. Военновъздушните сили на България, тогава известни, като Въздушните на Негово Величество войски или ВНВВ, за първи път влизат в пряк въздушен бой срещу многоброен и мотивиран противник, летящ на модерни бойни самолети. Какво се случва над България в онзи горещ неделен ден?

Меню