Нови летци-изтребители на дежурство

576 прочитания

Двама летци на МиГ-29 от състава на авиобаза Граф Игнатиево дадоха първото си бойно дежурство в интерес на националния въздушен суверенитет на Република България в първите два дни на месец февруари. Това съобщиха от ВВС.

Капитаните Денислав Танков и Георги Йорданов завършиха всички етапи в летателната си и бойна подготовка, за да се включат в изпълнението на приоритетната за базата задача по „ер полисинг”.

Те ще продължат да развиват активно бойните си умения във всякакви метеорологични условия и през настоящата година, когато предстои в нов курс за приучване на самолет МиГ-29 да се включат още летци.

„Нашите основни цели са непрекъснато да се повишава броят на пилотите, носещи бойно дежурство по охрана на въздушното пространство“, каза бригаден генерал Николай Русев, командир на авиобаза Граф Игнатиево пред летателния състав.

Той връчи сертификати на двамата летци, с които се отбелязва датата на първото им застъпване в бойно дежурство и подчерта, че:

„Дни, като тези, са значими не само за кариерното развитие на нашите колеги, но и са в принос към националното отговорни задачи, които изпълнява базата и за които всички ние носим своята отговорност”

Командирът пожела на капитан Танков и капитан Йорданов да бъдат все така целенасочени, защото това е само първата стъпка към необходимата бойна подготовка, която те тепърва пълноценно трябва да надграждат.

Двамата капитани бяха приучени на МиГ-29 през миналата есен.

Свързани теми

Предишна публикация
Транспортното министерство ще координира създаването на държавен оператор за HEMS
Следваща публикация
C-27J за пореден път помогна при донорска ситуация
576 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Правителството отпусна 26 млн. лева за поддръжка на МиГ-29, но не разгледа проекта за нов изтребител

Правителството одобри днес, 25 април 2018 г. допълнителни разходи в размер до 26 млн. лв. по бюджета на Министерството на отбраната. Средствата са предвидени в централния бюджет за плащания по договори по рамковото споразумение с РСК „МиГ“ за осигуряване на летателната годност на самолети МиГ-29.

Ресорните комисии в Народното събрание подкрепиха договорите за F-16

Двете ресорни комисии в Народното събрание, тази по отбрана и тази по финанси, очаквано подкрепиха ратификацията на договорите за покупка на изтребителите F-16C/D Block 70. Това стана днес, 17 юли 2019 г.

Меню